ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef till Allied Motion

Företag Prodiem
Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-18

Ansök nu

Ekonomichef till Allied Motion

För dig som söker en bred och utvecklande roll i en internationell börsnoterad koncern kan Allied Motion vara något för dig. Här får du möjlighet att arbeta affärsnära samt ha ett tätt samarbete med VD för att utmana verksamheten i dess fortsatta tillväxt. Företaget står inför en spännande tillväxtresa och du kommer få möjlighet att arbeta i ett företag med högteknologiska lösningar av produkter som ligger i framkant.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Som Ekonomichef blir du del av ett kompetent och engagerat team som består av två redovisningsekonomer som du har personalansvar för. Rollen innebär en nyckelposition i verksamheten och du kommer ha ett helhetsansvar för ekonomin samt komma med strategiska inspel kring hur verksamheten kan utvecklas och effektiviseras. Här är du påtagligt involverad i många olika delar och du kommer att få möjlighet att bidra och driva affären och organisationen i bolagets framtida tillväxt.

Du erbjuds en roll där du kommer att vara en självklar sparringpartner till VD, likväl som en tydlig kravställare inom ekonomiområdet. I rollen som Ekonomichef kommer du att ansvara för att ekonomifunktionen levererar en högkvalitativ finansiell rapportering och ser till att verksamheten får de beslutsunderlag som behövs för att främja affärsperspektivet. Du kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD, men även till koncernens centrala ekonomifunktion. Tjänsten är placerad i Bromma med möjlighet till hybridlösning.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Ansvara, kvalitetssäkra och granska månadsbokslut

 • Årsredovisning och deklaration

 • Budget och prognosarbete i enlighet med koncernens riktlinjer 

 • Löpande kontakt med moderbolaget

 • Resultat- och lönsamhetsuppföljning

 • Rapportering och analys av resultat och projekt

 • Sammanställa och presentera resultat varje månad för VD och personal

 • Ad-hoc frågor och sammanställningar

 • Aktivt deltagande i ledningsgruppsarbete

 • Säkra den interna kontrollen

 • Kontinuerlig utveckling och effektivisering av system, rutiner och strukturer inom ekonomi och gränsliggande områden

Vem är du?

Vi tror att du är en driven och initiativtagande person som har en genuin vilja till att påverka och bidra med dina egna erfarenheter och insikter. Du är en naturlig ledare som värderar ett gott samarbete och tar ett stort ägarskap för dina ansvarsområden. För dig är det viktigt att alltid leverera arbete med hög kvalitet inom givna deadlines. Då rollen som Ekonomichef innebär ett flertal kontaktytor inom bolaget är det viktigt att du är kommunikativ och pedagogiskt, samt lyhörd och pragmatisk gentemot din omgivning.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Du har din grund i redovisning/revision och har därefter fortsatt din bana inom controlling och nu redo för en roll som Ekonomichef. Vi ser gärna att du arbetat i/granskat ett producerande bolag eller ett bolag som har lager. Då Allied Motion befinner sig i en internationell miljö är det viktigt att du behärskar engelska och svenska i tal och skrift. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Allied Motion med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06 alternativt Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Allied Motion är en global tillverkare av elektriska motorer, växellådor och elektronik som anpassas och säljes som ett helhetskoncept efter kundernas önskemål. Vi vänder oss framförallt till kunder inom fordonsindustrin och applikationer för gaffeltruckar eller tunga fordon samt tillverkare av medicinsk utrustning, såsom röntgenutrustning och rullstolar.

På kontoret i Bromma är vi drygt 60 anställda. Vi utvecklar delsystem till kunder vilka vi sedan sätter samman och levererar från vår produktion. Vi jobbar därför nära både våra kunder i Europa och våra systerföretag i USA, Europa och Kina för att hitta de bästa lösningarna.

Läs mer om företaget på https://www.alliedmotion.com/

Dela detta jobb

Ekonomichef till Allied Motion

Prodiem