ekonomijobb.se

logga

Ekonomichef till Achima Cares huvudkontor i Karlskrona

Företag Achima Care AB
Ort
Utgår

2021-07-02

Ansök nu

Ekonomichef till Achima Cares huvudkontor i Karlskrona

Vill du driva vår verksamhet framåt? Vill du utveckla ditt ledarskap? Vill du samtidigt förbättra vårdsverige? Då kan du vara vår nästa ekonomichef!

Achima Care är i ett generationsskifte vilket har skapat en ledig tjänst som ekonomichef!

Som ekonomichef kommer dina arbetsuppgifter främst att kretsa kring budget, uppföljningar, analyser och ledning av verksamheten. Du kommer rapportera till VD och lämna löpande ekonomisk uppföljning till verksamhetscheferna på våra vårdcentraler runt om i Sverige. Achima har i dagsläget 10 vårdcentraler med omkring 300 anställda. Som ekonomichef kommer du ha det övergripande strategiska ansvaret för Achimas ekonomi vilket år 2020 uppgick till 400 miljoner i omsättning. Du ingår i Achimas ledningsgrupp och förväntas stötta och utmana ledningen och alla verksamhetschefer i organisationen till ökad tillväxt och lönsamhet.

Du kommer ha det yttersta ledningsansvaret för vår ekonomiavdelning som du leder tillsammans med redovisningschef som besitter det direkta lednings- och personalansvaret för ekonomiavdelningen och även för koncernredovisningen. Du kommer även ha det yttersta ledningsansvaret för inköpsavdelningen tillsammans med inköpsansvarig. Gruppen du har ytterst ledningsansvar för är på totalt sex personer varav du har direkt personalansvar för två utav dessa personer. Då Achima ingår i en koncern ingår även visst ansvar för ekonomifrågor gällande hela Pelmatickoncernen och du kommer även medverka på styrelsemöten för koncernen.

Rollen är bred och kommer kräva stort intresse för hela verksamheten. Du är en drivkraft i expansion och förändring, vilket kommer vara avgörande för att lyckas i rollen. Du kommer fungera som en rådgivare till VD, där din roll blir att omvandla visioner till siffror, analyser och planer. Du skapar strategier, struktur och processer för att stärka Achimas konkurrenskraft mot framtiden. Du får stor möjlighet att påverka, utveckla och skapa resultat. Vi lovar dig att det kommer bli en rolig utmaning med glädje, energi och tempo!

Vi ser att du är civilekonom och har flera års relevant yrkeserfarenhet. Tjänsten är på 100 % med tillträde enligt överenskommelse. I arbetet ingår tjänsteresor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Budget- och prognosarbete

  • Analys av månadsresultat

  • Ledningsgruppsarbete

  • Omvandla visioner till siffror, analyser och planer

  • Personalansvar för två personer

  • Proaktivt bistå ledningsgrupp och styrelse med analys av relevanta nyckeltal samt rapporter

  • Rapportering till ledning och styrelse

Personliga egenskaper

Då du kommer ha mycket kontakt med ledningsgruppen för Achima och verksamhetscheferna är det viktigt att kunna bygga goda relationer i hela organisationen. Det ställer höga krav på din samarbetsförmåga och din förmåga att kommunicera. Vi värdesätter att du är driven, ansvarsfull och självständig men också att du är affärsmässig, analytisk och kan utmana befintliga tankesätt för att skapa tillväxt och utveckling.

Om Achima

Achimas uppdrag är att arbeta förebyggande med hälsa och erbjuda en lättillgänglig och trygg sjukvård. Det har vi haft förmånen att göra sedan år 2004. Achima består idag av 10 vårdcentraler och rehabenheter runt om i landet. Achimas stödfunktioner utgår ifrån huvudkontoret i Karlskrona som består av HR, ekonomi, inköp, marknad, verksamhetsutveckling och IT.

Vår arbetsfilosofi kallar vi The Achima Way vilket innebär att vi förbättrar vårdsverige. När man arbetar enligt The Achima Way tar man ansvar för att arbeta enligt förhållningssättet som vi kallar Achima-ansvaret. Läs gärna mer på vår hemsida.

Kontakta Anna Mellmark, ekonomichef/vice VD för mer information om tjänsten på 0733-248 148.

 

 

Dela detta jobb

logga
Ekonomichef till Achima Cares huvudkontor i Karlskrona

Achima Care AB