ekonomijobb.se

Ekonomichef med gedigen redovisningkompetens sökes till Hugo Tillquist AB, Stockholm

Företag MERITMIND AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-25

Ansök nu

Ekonomichef med gedigen redovisningkompetens sökes till Hugo Tillquist AB, Stockholm

Vi söker en ekonomichef för teknikhandelskoncernen Hugo Tillquists räkning. Hugo Tillquist är en resultatfokuserad koncern med tydliga tillväxtmål och stark framtidstro. Du som vi söker är prestigelös och driven och vill vara med och bidra till koncernens fortsatta tillväxtresa. Som ekonomichef hos Hugo Tillquist ansvarar du för ekonomiavdelningen och är del av ledningsgruppen. Du jobbar nära verksamheten och rapporterar till VD. Hugo Tillquist sitter i moderna lokaler i Kista, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Ekonomichef:

 • Övergripande ansvar för koncernredovisning, bokslut och årsredovisning
 • Prognosarbete och uppföljning av cashflow samt likviditetskontroll
 • Lagerstyrning
 • Finansiell analys och ekonomistyrning
 • Upprättande av ekonomirapporter
 • Personalansvar för avdelningen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildning. Du har minimum sju års erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning, gärna i en ledande position. Meriterande om du tidigare har haft det yttersta ansvaret för ekonomifunktionen och dess processer. Du är trygg i operativ redovisning och ekonomisk uppföljning och har viss erfarenhet av direktkontakt med revisorer och styrelse. Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är initiativtagande, målmedveten och resultatfokuserad. Du har förmågan att se helheten och prioritera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Som person är du analytisk, lösningsorienterad och ansvarstagande. Du är prestigelös och bidrar med positiv energi. Du arbetar gärna både självständigt och i team, med eget driv och är inte obekväm att ta en ledande roll. Du är lyhörd och kommunicerar med kollegor på ett coachande sätt. Du är gärna delaktig vid sociala företagsaktiviteter.

Vad erbjuder företaget dig?
Hugo Tillquist är ett välskött bolag och erbjuder en verksamhetsnära och trivsam arbetsmiljö.
I rollen erbjuds du:

 • Goda utvecklingsmöjligheter med potential att bredda ditt ansvarsområde.
 • Att få arbeta med engagerade och drivna kollegor.
 • En resultatfokuserad arbetsmiljö som ger möjlighet till flexibilitet och eget ansvar.
 • Viss rörlig lön enligt bolagets bonusmodell.
 • En internationell miljö, genom våra utländska leverantörer och kunder.
 • Kollektivavtalade förmåner.
 • Sociala företagsaktiviteter.

Placeringsort: Kista, Stockholm

Om företaget
Hugo Tillquist AB är en teknikhandelskoncern med huvudkontor i Kista, Stockholm med regionkontor i Nyköping. Koncernen bedriver verksamhet inom följande affärsområden; Kraftautomation (Energi), Maskinbyggare (OEM), ProcessautomationElektronik och Fotonik. I över 100 år har Hugo Tillquist AB försett marknaden med produkter och system inom främst kraft- och industriautomation. Vi representerar flera utvalda specialistföretag och säljer produkterna vidare, antingen kundanpassade eller som standardlösningar. Merparten av våra säljare har branschspecifik och gedigen teknisk kompetens. Koncernen omsätter ca 170 MSEK och har ca 40 anställda.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Hugo Tillquist med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Ekonomichef med gedigen redovisningkompetens sökes till Hugo Tillquist AB, Stockholm

MERITMIND AB