ekonomijobb.se

Här får du chansen att jobba som affärsnära ekonomichef i en organisation som brinner för att få världens viktigaste värden att växa. Dibber är en av Skandinaviens största förskole- och skolaktörer och söker ny ekonomichef. Rollen är både strategisk och operativ. Redovisningen styrs av Norge, så tyngdpunkten i tjänsten ligger på utvecklingsarbete, främst inom ekonomistyrningen för skolverksamheten. Du rapporterar och agerar bollplank till den svenska VDn och övrig ledning. Som ekonomichef sitter du på vårt huvudkontor i Helenelund tillsammans med ca 15 kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som ekonomichef:

  • Ansvar för ekonomirapportering, såsom budget, prognoser, månadsutfall och bokslut
  • Ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av verksamheten
  • Kalkylering samt framtagning av beslutsunderlag
  • Arbeta med vidareutveckling, förbättring och effektivisering av processer och verktyg för rapportering och uppföljning
  • Personalansvar
  • Ledningsgruppsarbete
  • Arbeta nära ledning i strategiska frågor, agera bollplank till VD

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet, gärna mer, av redovisning och/eller controlling. Tyngdpunkten i tjänsten ligger inom business controlling varför den erfarenheten ses som extra meriterande, men du behöver också ha en grund i redovisning. Vi tror även att du kommer att ha nytta av dina erfarenheter från att ha arbetat i en personalintensiv bransch eller med tjänsteproduktion. Har du erfarenhet från en entreprenöriell miljö är också meriterande. Antingen är du ekonomichef idag eller så är det här kanske ditt nästa steg?

Personliga egenskaper
Som Ekonomichef kommer du att få vara med och bidra i det strategiska affärsarbetet, samtidigt som man även behöver vara operativ och hands-on i vissa delar. Det är viktigt att kunna hantera högt som lågt. Du är pedagogisk och tydlig för att skapa förståelse och stötta i verksamhetsuppföljningen på bästa sätt. Rätt person är också positiv, lättsam och kan på ett flexibelt sätt hantera ad-hoc-uppgifter.

Som ekonomichef på Dibber erbjuds du:

  • En nyckelroll på ett bolag som gått igenom en del förändringar, där du nu får chansen att påverka med frihet under ansvar
  • Dibber har starka ägare med ambitioner att växa, men alltid med fokus på respekt, engagemang och kreativitet

Placeringsort: Stockholm

Om Dibber
Dibber/Læringsverkstedet är en av Skandinaviens största förskole- och skolaktörer med ca 235 förskolor i Norge och ca 75 förskolor och skolor i Sverige. Den svenska koncernen bedriver idag verksamhet i 8 kommuner i Stockholms län, Nyköpings kommun, Örebro kommun samt 3 kommuner i Skåne län. Vi är cirka 1000 medarbetare i Sverige och tar dagligen emot flera tusen barn och elever. Dibber/Læringsverkstedet är startat och ägs av två pedagoger, Randi och Hans Jacob Sundby. Dibber/Læringsverkstedet har över 6 000 medarbetare och målet är att växa och utvecklas kontinuerligt. Visionen är att få ”Världens viktigaste värden att växa”. Först och främst barn och elever i förskolor och skolor, men även föräldrar/vårdnadshavare och medarbetare. Vår uppgift är att skapa en arena där barnet och ungdomen kan växa upp med trygghet, glädje och känslan av att ”jag kan”. Det handlar om barnet och ungdomens sociala färdigheter, lek och utmaningar, känsla av tillhörighet och att lära och utvecklas maximalt.

Ekonomichef med controllerinriktning till Dibber, Stockholm

Företag MERITMIND AB
Ort
Utgår

2019-12-22

Ansök nu

Dela detta jobb