ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef Bodycote

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-12-24

Ansök nu

Ekonomichef Bodycote

Vi söker nu en erfaren och driven Ekonomichef till Bodycote´s lokala huvudkontor i Angered, Göteborg.

Har du tidigare erfarenhet av redovisning och controlling- gärna i ett producerande bolag, och vill ta ditt nästa steg? Letar du efter möjligheten att vara en del av ett framgångsrikt och internationellt bolag där du får möjligheten att axla en intressant och utmanade roll där du påverkar företagets fortsatta utveckling? Då hoppas vi att du läser vidare.

Som Ekonomichef på BodyCote så ingår du i den operativa ledningsgruppen för AGI Sverige och rapporterar till VP Finance, AGI NEE i Düsseldorf. I din roll förväntas du vara en aktiv sparringpartner i både strategiskt och operativt arbete mot VP AGI Sverige. Rollen innebär att vara ansvarig för business- och financial controlling, IFRS, redovisning/rapportering, analys, samt skatt och moms.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Månadsbokslut och årsredovisningar

  • Rapportering i K3 och IFRS

  • Ad hoc-analyser

  • Momsrapportering och beräkning/inlämning av bolagsskatt och uppskjuten skatt

  • Leda budget- och prognosprocessen för AGI Sweden och leverera budget- och prognosrapporter i Hyperion

  • Ge support gällande instruktioner och controlling till Shared Service Center som är baserat i Prag

  • Agera som primär kontaktperson för revisorer och svenska skattemyndigheter

Vem är du?

Vi ser att du har minst 5 års erfarenhet från Business- och Financial controlling, gärna i en internationell miljö. Möjligen började du din karriär inom revision. Vi ser det är högst meriterande om du har du erfarenhet av affärsutveckling, projektledning och support till ledningen. Du har en kandidatexamen i ekonomi eller företagsekonomi med stor kunskap inom ekonomi och redovisning.

Vidare så ser vi att du har avancerade kunskaper i Excel med god systemvana, har du tidigare erfarenhet från Hyperion och Microsoft Dynamics ser vi det som meriterande. Du är flytande i både svenska och engelska i tal och skrift.

För att trivas i rollen krävs det att du är ambitiös, prestigelös, utvecklingsinriktad och välorganiserad – du vill ha en karriär i en grupp som belönar resultat och beslutsamhet. Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss, du behöver vara strukturerad, flexibel och kan hitta långsiktigt hållbara processer/arbetssätt. Du kommer att arbeta självständigt och samtidigt ha en omfattande kontaktbas, såväl internt som externt. Du har god förmåga att prioritera och känner dig bekväm i en samordnande roll.

Om verksamheten:

Bodycote driver ett internationellt nätverk av anläggningar som betjänar ett brett spektrum av industrier, inklusive flyg, försvar, fordon, kraftproduktion, olja och gas, konstruktion, maskinbyggnad, medicin och transport. Bodycote är världens största och mest respekterade leverantör av värmebehandlingstjänster som är en viktig länk i tillverkningskedjan och värdeskapande och egenutvecklad specialistteknik som erbjuder unika lösningar för en mängd olika applikationer.  BodyCote är 4800 anställda globalt, i 23 länder fördelade på 170 platser. Bolaget strävar efter att erbjuda en arbetsmiljö där dessa attribut belönas och värderas. 

Du erbjuds:

Bodycote erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö där du får chansen att bli en del av ett internationellt bolag i en internationell miljö som står inför spännande förändringar!

Hur gör jag nu?

Känns detta som en intressant tjänst? Då är du varmt välkommen med din ansökan. Intervjuer och tillsättningar sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Bodycote med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Linda Målberg på telefon 0733-807788 alternativt Elin Antonsson på telefon 0709-318769.

Dela detta jobb

Ekonomichef Bodycote

Mpya Finance AB