ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef

Ort
Utgår

2022-12-04

Ansök nu

Ekonomichef

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget är starkt utvecklingsinriktat där du ansvarar för att utveckla ekonomistyrnings- och analysarbetet inom förvaltningen. Som ekonomichef är du ett strategiskt och operativt stöd till förvaltningsdirektören. Du är också ett viktigt stöd till cheferna inom förvaltningen. Du ingår i ledningsgruppen där du bland annat bidrar med värdeskapande analys, verksamhetsstyrning och utveckling i nära samarbete med våra andra funktioner.

Som ekonomichef på Social- och omsorgsförvaltningen har du ansvar för nämndens arbete med internbudget, analys- och resultatuppföljning. Du samordnar den ekonomiska planeringen samt förankrar och säkerställer en effektiv samt ändamålsenlig process i enlighet med kommunens styrning och ledningsmodell.  

Du kommer att bereda och vara föredragande gentemot nämnderna Social- och omsorgsnämnden, Äldrenämnden och förvaltningen i frågor som rör ekonomiprocessen. Vidare ansvarar du för att säkerställa och beskriva ekonomisk påverkan och konsekvenser i ärenden till nämnderna. I uppdraget ska du säkerställa att kommunens ekonomistyrningsregler efterföljs. Du ska aktivt följa utvecklingen inom ekonomiområdet med förmåga att koppla till aktuellt verksamhetsområde via omvärldsbevakning, erfarenhetsutbyte och nätverkande. I uppdraget ingår även att utveckla ekonomiprocesser samt säkerställa att de harmoniserar med de andra kommunövergripande processerna.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen som medarbetare med ett tidsbegränsat förordnande under 3 år som chef.

Din arbetsplats

Förvaltningen har ett uppdrag som innebär samverkan med andra förvaltningar inom kommunen och har en roll som beställare i välfärdstjänster inom socialtjänstens ansvarsområde. Som ekonomichef innebär detta att jobba som beställare mot privata utförare och som samverkanspart internt inom kommunens verksamheter inom vård och omsorg. 

Som ekonomichef på Social- och omsorgsförvaltningen ingår du i staben. Staben leds av biträdande förvaltningschef och ansvarar för förvaltningsgemensam service, ledning och stöd, sektorsövergripande utvecklingsarbete samt förvaltningens processarbete. Staben har uppdraget att stödja förvaltningsledningen, förvaltningsdirektören och nämnden i dess uppdrag. Vidare är staben organiserad i tre avdelningar; intern service, ledningsstöd samt sektorsövergripande utvecklingsfrågor. 

Som ekonomichef tillhör du avdelning Ledningsstöd och direktrapporterar till förvaltningschef och är företrädare för förvaltningschef i kommunens ekonomichefsforum. I din roll ingår personalansvar för ekonomigruppen som består av 3 ekonomer. Enheten är placerad i centrala Linköping.

Du som söker

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi. Du har flerårig erfarenhet av att strategiskt och övergripande arbete med verksamhetsplanering och ekonomisk styrning i en större organisation, gärna tjänsteorganisation. Det är meriterande med erfarenhet från kommunal sektor eller annan politiskt styrd verksamhet.

För rollen är det ett krav att du har kunskap och erfarenhet från digitala affärssystem. Då arbetet innefattar att skriva och formulera underlag samt vara föredragande i nämnd är goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift ett krav. Du har en god pedagogisk förmåga och är mån om att förklara och anpassa din kommunikation för att skapa samsyn.  

För att lyckas i rollen som ekonomichef är det viktigt att du har en god förmåga att leda, motivera och samordna ekonomigruppen på ett effektivt sätt för att nå gemensamma mål. En viktigt del i arbetet är samverkan inom förvaltningen men även mellan de olika förvaltningarna. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med andra människor och skapar goda relationer genom att vara lyhörd och god kommunikation. Du har lätt för att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du visar gott omdöme i dina beslut och uttalanden genom att väga samman komplex information och arbeta proaktivt i den mån det är möjligt. Vidare är du uthållighet i ditt arbete och arbetar på tills resultat är uppnådda.

I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i vår bedömning.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10387

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Ekonomichef

Linköpings kommun