ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Ekonomichef

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-22

Ansök nu

Ekonomichef

Vill du vara med på en spännande resa och utvecklas i din nästa roll?
Studiefrämjandet söker nu en:

Ekonomichef/CFO med ansvar för IT

Ekonomichefens huvuduppgift är att utveckla och effektivisera de centraliserade stödfunktionerna inom ekonomi och IT. Fokus på tjänsten är ekonomi men ekonomichefen har även ansvaret för upphandling, försäkring samt samordning och ledning av hela verksamhetens IT.

Tjänsten ingår i Studiefrämjandets riksförbunds ledningsgrupp och rapporterar till förbundschef. Enheten för ekonomi och IT består idag av 14 personer. Tjänsten är placerad i Stockholm, men innebär resor inom Sverige till exempelvis avdelningar och medlemsorganisationer.

Vem är du?
Vi söker en driven ekonom med erfarenheter av såväl operativ som strategiskt arbete inom ekonomi.
Du har relevant akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande och minst 5–8 års chefserfarenhet. Du har tidigare erfarenhet som ekonomichef, CFO eller liknande och har gedigen erfarenhet av samtliga ekonomiska processer och ekonomistyrning. Du har även erfarenhet av IT, upphandling, försäkring och projektledning. Du är en god kommunikatör och skribent. Med hög integritet och förmåga kan du självständigt diskutera olika frågeställningar med verksamhetschefer, förbundschef och styrelser. Det är meriterande med erfarenhet av arbete eller engagemang i ideell organisation och med erfarenhet av externa bidragsgivare och projektmedel.

Som ledare är du trygg i din roll och bygger ditt ledarskap på förtroende och involvering. Vidare är du strukturerad, noggrann och resultatinriktad samtidigt som du har en analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i nya situationer och frågeställningar. Du är prestigelös, har lätt för att samarbeta och tar dig an utmaningar utan att tveka med ett genuint intresse för att driva förbättringsarbete.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Vi utgår ifrån att du delar folkbildningens och Studiefrämjandets värderingar.

Arbetsuppgifter
Du har ett övergripande ansvar för:
• Planera, utveckla och följa upp verksamheten inom ekonomi och IT
• Analysera Studiefrämjandets ekonomiska utveckling och proaktivt medverka till utveckling och förbättring av organisationens ekonomistyrning och uppföljning
• Utarbeta och utveckla rutiner, processer, strategier och styrdokument inom arbetsområdet såväl på operativ som strategisk nivå
• Ta fram underlag, analyser, rapporter inför ställningstaganden och beslut till ledning och styrelse
• Kontinuerlig förvaltning och utveckling av organisationens ekonomi- och affärssystem
• Studiefrämjandets IT-system och lösningar, innefattande principer, rutiner, metoder, systemstöd m.m.
• Upphandlingar och riksförbundets egna och organisationens gemensamma försäkringar

Du erbjuds
Vi erbjuder en tjänst där du får stor möjlighet att påverka och utveckla organisationen hos Studiefrämjandet.
I detta rekryteringsuppdrag har kunden valt att samarbeta med Jurek.
För frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Catharina Airiman på mejl: catharina.airiman@jurek.se
Observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl.
Du är varmt välkommen att söka till detta uppdrag via vår hemsida www.jurek.se.
Vi ser fram emot att höra från dig redan idag!
Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Om Jurek:
Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR/Administration samt marknad och management.

Dela detta jobb