ekonomijobb.se

Ekonomichef

Ort
Utgår

2020-08-09

Ansök nu

Ekonomichef

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Solatum Hus&Hem AB i Sollefteå Kommun.

Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot bolagets och kommunens övergripande vision och mål.

Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen till oss!

Sollefteå kommun ligger i natursköna Ångermanland där älvdalarna kantas av dramatiska nipformationer. Här kombineras närhet till bärrika skogar och småstadscharm med ett spännande näringsliv. I kommunen finns ca 20 000 innevånare, varav ca 8 500 bor i Sollefteå tätort. Junsele, Ramsele, Näsåker, Långsele och Undrom är exempel på livskraftiga samhällen i kommunen. Sollefteå är en kraftfull kommun där människan står för kraften tillsammans med skogen, vinden och vattnet.

Solatum Hus&Hem AB ägs av Sollefteå kommun och är ett allmännyttigt kommunalt bostadsföretag. Företagets affärsidé är att tillhandahålla ett tryggt boende samt ändamålsenliga lokaler, allt i trivsam miljö. Företaget har ca 1200 lägenheter samt äger 2 st skolor och förvaltar enligt avtal delar av kommunens fastigheter såsom skolor, förskolor, brandstationer m.m. Företaget har 60-talet anställda.

ARBETSUPPGIFTER
Solatum Hus&Hem AB söker en affärsorienterad ekonomichef som vill arbeta nära verksamheten och bidra till fortsatt utveckling och effektivisering av ekonomifunktionen.
I rollen som ekonomichef är du det affärsmässiga stödet till VD och enhetschefer. Du ansvarar för den dagliga verksamheten inom ekonomifunktionen där du leder, utvecklar, samt styr i enlighet med den strategiska affärsplanen. Ekonomiavdelningen består dig som ekonomichef samt två medarbetare och är ekonomifunktion för både egna fastigheter samt förvaltade kommunfastigheter.
Rollen innebär ansvar för bokslut, årsredovisning, månadsrapporter samt att rapportering utförs effektivt och korrekt. Du är ansvarig kontakt för externa intressenter så som myndigheter, banker, revisorer, advokater och konsulter. Men även interna intressenter såsom kommunen och de egna verksamheterna. Vi redovisar enligt K3 och arbetar i ekonomisystemet Fenix samt fastighetssystemet Momentum. Du sitter i bolagets ledningsgrupp och styrelse.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande med erfarenhet av redovisning.
Vidare är du intresserad och van att driva förändringar och förbättringar, arbeta strategiskt och verksamhetsinriktat och bidra aktivt i en ledningsgrupp. Fastighetserfarenhet och tidigare formellt chefskap är meriterande. Önskvärt är att du har erfarenhet från pensions, försäkrings och skattefrågor.

Vi ser gärna att du är initiativrik, noggrann och strukturerad och har lätt för att arbeta såväl i grupp som självständigt. Du är analytisk, effektiv, ordningsam och flexibel och har god kommunikationsförmåga både i tal och skrift. Du har en pedagogisk ådra och har inget emot att tala inför grupp. Du är alltid öppen för att hjälpa kollegor och arbeta över ansvarsgränserna och har en vilja att ständigt utvecklas. Självklart känner du också igen dig i våra kärnvärden Hållbarhet-Ansvar-Respekt

Vi ser gärna att du kan och har följande:
• Relevant högskoleutbildning
• Goda kunskaper i redovisning
• Erfarenhet av momsredovisning och övrig ekonomi kopplat till fastigheter
• Kunna upprätta tertial- och årsbokslut samt hantera skattefrågor, moms och deklarationer

Dela detta jobb

Ekonomichef

Sollefteå Kommun