ekonomijobb.se

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Inom Fasticon koncernen ingår Fasticon Kompetens, STF och BFAB. Fasticon Kompetens är verksamma inom strategisk kompetensförsörjning med stödtjänster och koncept inom rekrytering och interimslösningar. Under 2018 förvärvades STF och BFAB, som bedriver vidareutbildningar för yrkesverksamma inom bland annat fastighet- och samhällsbyggnadssektorn, el och energi, industri samt IT. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.


Har du en gedigen bakgrund inom ekonomi och redovisning?  Är du en tydlig och strukturerad ledare med erfarenhet av personalansvar? Trivs du med att arbeta i en prestigelös och samarbetsvänlig kultur? Vill du vara med och utveckla vår verksamhet och se till att lönsamma affärer och tillväxt skapas. Då kanske du är den vi söker.

Tjänsten

Som ekonomichef på Fasticon ansvarar du för utveckling av bolagens arbete inom ekonomi och redovisning. Rollen är bred och utvecklande, förutom att ha ansvar för bolagets ekonomi har du även en stor del av controllerfunktion i din roll. I din controllerroll fungerar du som stöd till bolagens ledare för att analysera och ta fram underlag till beslut samt tillsammans med dem se över hur verksamheten kan utvecklas och tillväxt skapas. Du har personalansvar och leder en avdelning med 4 kompetenta och självgående medarbetare, varav två är ekonomiansvariga, som ansvarar för den löpande redovisningen och löner. Rapportering sker till koncernens VD och du sitter med i koncernens ledningsgrupp.

 Arbetsuppgifter

  • Ansvara för bolagets ekonomiska rapportering till ledning och styrelse
  • Upprätta budget, delårsrapporter, årsredovisningar, deklarationer
  • Moms, uppbörd och skatteredovisning
  • Controllerfunktion i verksamhetens alla funktioner
  • Analysera och ta fram underlag som stöd i beslutsfattande
  • Utveckla arbetsmoment som underlättar och effektiviserar den administrativa hanteringen
  • Utvärdera systemstöd

Finns ett behov att under hösten 2019/2020, implementera ett nytt gemensamt verktyg för de olika bolagen. Du kommer då få ansvaret att initiera systembytet.

Vårt kontor finns centralt i Stockholm.

Din bakgrund

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot redovisning eller motsvarande. Du har mångårig redovisningserfarenhet och kan hantera årsbokslut, deklarationer, momsredovisning och andra skattefrågor. Vi vill att du har minst 3 års erfarenhet av att leda personal. Du har god erfarenhet av verksamhetsuppföljning.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen vill vi att du är självgående, van vid att ta ansvar och leverera. Du leder, motiverar, skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Din kommunikation är tydlig och du upplevs trygg och stabil i din roll samt har ett positivt förhållningssätt som skapar förtroende. Dessutom har du en förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och strukturerat sätt.  Att agera affärsmässigt och med hög ekonomisk medvetenhet är en självklarhet för dig.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett jobb med stor möjlighet till påverkan i en verksamhet med kompetenta och stolta medarbetare. En positiv arbetsmiljö som präglas av engagemang och samarbete, här bryr vi oss om varandra.

Ansökan

Om du tycker att tjänsten som Ekonomichef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. För att söka tjänsten, registrera ditt cv på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Sista ansökningsdatum är 2019-05-26. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Susanne Bryhn på susanne.bryhn@fasticon.se  eller 070-531 34 25

Ekonomichef

Företag Fasticon Jobb
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Dela detta jobb