ekonomijobb.se

Företagsinformation

BS Verkstäder är ett privatägt familjeföretag som grundades 1978. Idag har företaget och dess moderbolag BSJG Holding sju stycken delägare, varav sex arbetar i bolagen. Företagets kärnverksamhet är underhåll, service, ombyggnad och livstidsförlängning av järnvägsfordon, samt tillverkning av växeldriv till bangårdar och industrispår. Företaget besitter specialkompetens inom hydraulik, elektronik, programmering samt inom järnvägssektorn gällande standarder och rutiner för myndighetsgodkännanden.
Företaget har växt kraftigt sedan starten och har idag ett femtiotal medarbetare. År 2010, 2011 och 2016 utsågs BS Verkstäder till Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. Utnämningen går till företag som växer snabbt med god ekonomisk stabilitet. Verksamheten bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler vid det gamla lokstallet i Falköping samt i en mindre verkstad i Vilske-Kleva.

Tjänstebeskrivning

Som Ekonomichef arbetar du med ett övergripande ansvar över bolagets ekonomi- och administration samt inköpsfunktion. Ansvaret omfattar arbete med bolagets budgetprocesser, löneadministration, prognoser, moms- och skattedeklarationer, löpande redovisningen samt ekonomistyrningen med löpande uppföljning och rapportering. Ekonomichefen rapporterar till VD och är en viktig kugge i ledningsgruppen med att driva och utveckla bolaget.

I denna roll får jobba med allt ifrån löpande redovisning, kund- och leverantörsreskontra, periodiseringar, månadsbokslut till upprättande av årsbokslut och årsredovisningar. Ekonomichefen har också ett personalansvar för fem medarbetare. Med befattningen får du en varierande arbetsdag och möjligheten att samarbeta både med interna och externa kontakter. I rollen som ekonomichef får du ett utvecklande, ansvarsfullt och roligt arbete med möjlighet till påverkan och personlig utveckling.

Kvalifikationer

Som person är du trygg och stabil, kommunikativ, positiv och prestigelös med god samarbetsförmåga som ofta bidrar med nya idéer och infallsvinklar i arbetsrelaterade frågor. Du har en stark egen drivkraft, är analytisk och resultatinriktad samt drivs av att utveckla verksamheten mot uppsatta mål.
Du behöver också ha ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten, samt blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Som ekonomichef krävs det att du är intresserad av ledarskap och du har en förmåga att få med dig andra genom din ledarskapsstil och gillar att agera bollplank och entusiasmera dina kollegor. Du har också enkelt för att fatta beslut och att agera utifrån dessa, då du trivs med att leda ditt och andras arbete.

Krav

Vi söker dig som är utbildad civilekonom, alternativt annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är ett krav att du har flerårig erfarenhet av en liknande tjänst, med fördel från området produktion och tillverkande industri. Vi ser även att du har erfarenhet av arbete med verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling samt mycket goda kunskaper inom löneadministration, pension, redovisning/revison och bokslutsprocessen i sin helhet. Du ska även kunna behärska svenska och engelska i tal och skrift samt ha goda kunskaper i Excel, Word och PowerPoint. Det är meriterande om du har kunskaper inom affärssystemet monitor och tidigare erfarenheter av personalansvar eller HR-arbete.

Vidare välkomnar vi din nyfikenhet, viljan att lära dig nya saker
Vi förväntar oss att du precis som vi bidrar till ett fortsatt inspirerande arbetsklimat!

Vi samarbetar med Premier i denna rekrytering.
Alla frågor hänvisas till Stefan Larsson via mail
stefan.larsson@premier.se

Vi tar emot sista ansökningen 12 augusti via www.premier.se
under rubricerad tjänst.

logga

Ekonomichef

Företag Premier Service
Ort
Utgår

2018-08-12

Ansök nu

Dela detta jobb