ekonomijobb.se

Ekonomiassistent till marknadsledande Wiraya!

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-27

Ansök nu

Ekonomiassistent till marknadsledande Wiraya!

Wiraya är ett ungt och entreprenöriellt bolaget inom Marketing Tech som tar, såväl den svenska som europeiska marknaden, med storm! Nu söker vi efter dig som studerar ekonomi och är hungrig på att sätta din teoretiska erfarenhet från skolan i praktiken. Här kommer du in på ett modernt företag mitt på Kungsgatan i Stockholm City. Ett företag du garanterat kommer vilja stanna hos länge.

Om tjänsten

Wiraya är ett SaaS bolag inom Marketing Tech som med hjälp av data ger företag möjlighet att aktivera sina kunder genom att skicka rätt budskap, till rätt person, vid rätt tidpunkt – helt automatiskt.

Bolagets huvudkontor hittar du i centrala Stockholm. På Wiraya jobbar ett 20-tal personer och här präglas stämningen dels av ambition och arbetsmoral, men också av positiv energi och att ha kul tillsammans. Här hittar du likasinnade kollegor som gärna tränar ihop eller firar in helgen med en fredags-AW. Kanske vill du utmana en kollega på antingen pingis eller dart, som båda finns framdukat i kontorslandskapet. Även under pandemin har företaget lyckats bibehålla den goda sammanhållningen genom bland annat sociala check-ins.

I rollen som ekonomiassistent jobbar du tillsammans med entusiastiska kollegor i Financeteamet. Ni blir ett litet, men tight team, som månar om varandra. Och apropå att måna om varandra gäller det genomgående hos Wiraya. Här hjälps alla åt och gör jobbet tillsammans.

Financeteamet består av en CFO samt en erfaren ekonom där det kommer finnas mycket att lära. Detta blir ett perfekt tillfälle att vid sidan av dina studier bygga på din erfarenhetsbank inom ekonomi. Kanske är du i mitten av din universitets- eller högskoleutbildning och känner att det är dags att komma ut och testa dina kunskaper.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent hos Wiraya kommer fokus ligga på ekonomirelaterade arbetsuppgifter, men med inslag av administrativa uppgifter.

Du kommer främst att fokusera på dessa områden:

 • Leverantörsreskontra, kontering och utläggsrapporter
 • Bokföring och enklare bokslutsarbete
 • Upprätthålla vissa register, såsom leverantörsavtal
 • Hantering av inkommande och utgående post

Utöver ovan kommer du ansvara för att köpa in kontorsmaterial och annat som rör kontoret. Du kommer få äran att bidra till att ni hittar på roliga saker tillsammans. Kanske gör du ett kul quiz till fredags-AW:n som du även bjudit in till. Du kommer även vara stöttande gentemot exempelvis CFO – det perfekta sättet att bredda din erfarenhet.

Vi söker dig som

 • Är idag studerande inom ekonomi på universitet eller högskola. Vi ser gärna att du har avklarat några kurser i utbildningen för att du ska ha bättre förståelse för området
 • Är flytande i det svenska språket, men även har goda kunskaper i engelska Det är meriterande om du har erfarenhet av bokföring och redovisning, men det viktigaste är att du har förståelse för flödet och intresse av att lära dig mer. Skulle du även varit inne och nosat på affärssystemet Fortnox är det ett plus.

Som person är du:

 • Strukturerad
 • Ansvarstagande
 • Serviceinriktad
 • Problemlösande

Ovan nämnda egenskaper kommer gå som en röd tråd igenom hela rekryteringsprocessen.

Övrig information

 • Start: Gärna 16/8 2021, då det hade matchat bra med överlämningar

 • Omfattning: Deltid 50%. Flexibilitet finns för när och var du jobbar. Däremot är vissa uppgifter viktiga att göra på plats varför Wiraya ser att du är på kontoret minst en gång i veckan

 • Placering: Centrala Stockholm

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Wirayas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Wiraya är ett av Europas snabbast växande Marketing Tech SaaS-företag. Wiraya är en mjukvara för individanpassad röst- och textkommunikation i mobilen som hjälper flera av Europas mest kända varumärken att öka värdet av varje kund.

Dela detta jobb

Ekonomiassistent till marknadsledande Wiraya!

Academic Work