ekonomijobb.se

Ekonomiassistent till ledande aktör inom detaljhandelsbranchen

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

Ekonomiassistent till ledande aktör inom detaljhandelsbranchen

Academic Work söker ekonomiassistent för uppdragsgivare inom detaljhandelsbranchen som kommer bli en del av en grupp på 8 personer och arbeta med att ta fram och behandla data, vara med och kvalitetssäkra kvartalsvisa varulagersinventeringar samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning. Vi ser att en person med gediget intresse för redovisning och noggrannhet kommer passa utmärkt in på detta uppdrag.

Om tjänsten

Academic Work söker för uppdragsgivares räkning en ekonomiassistent till deras team i Stockholm som består av 8 personer som ansvarar för en bredd uppgifter såsom månadsbokslut, momsavstämningar och årsredovisningar för de olika nordiska länderna. I denna roll kommer du börja relativt omgående och under cirka 4 månader delta i det löpande ekonomiarbetet och bidra till avdelningens utveckling.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos uppdragsgivaren. Uppdraget kommer att vara på heltid och initialt sträcka sig cirka 4 månader fram i tiden. Det finns eventuella möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet och behovet kvarstår.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonomiassistent kommer du vara delaktig i det dagliga, löpande arbetet. Du kommer framförallt:

  • Arbeta med löpande bokföring
  • Ansvara för viss dataframtagning från system och skicka vidare till Financial controllers
  • Ge support och stöd inför, under och efter kvartalsvisa inventeringar av varulager i form av att samla in data, kontrollera och kvalitetssäkra underlag.

Vem är du som söker? Det här jobbet kommer passa perfekt för dig som har viss erfarenhet av löpande ekonomiarbete sedan tidigare, vare sig det är från ett extrajobb vid sidan av studierna, eller om du hunnit införskaffa dig en del erfarenhet. Vi ser att en person som har ett gediget intresse av redovisning och inte är rädd för att fråga, utveckla processer och även ser de små förbättringarna kommer passa utmärkt i rollen.

Vi söker dig som

  • Har en examen inom ekonomi, gärna inriktad mot redovisning från högskola/universitet
  • Har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare såsom löpande bokföring, fakturering och reskontra. Erfarenheten kan erhållits vid sidan av studierna alternativt heltid efter avslutade studier.
  • Har bra systemkunskap och goda kunskaper i Excel

Det är meriterande om du har erfarenhet från att ha jobbat med Microsoft Dynamics 365.

För att du ska trivas och lyckas i rollen, samt i teamet, ska du vara noggrann och flexibel och ha lätt för att samarbeta. Du har intresse för redovisning och ekonomiprocesser samt en förmåga att på ett strukturerat sätt hantera flera bollar i luften på samma gång. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och genom god kommunikation med kollegor säkerställer att ni kommer framåt i arbetet.  

Övrig information

  • Start: Omgående

  • Omfattning: Heltid, primärt 4 månader med möjlighet till förlängning.

  • Placering: Kungsholmen, Stockholm

  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår uppdragsgivares önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

 

Dela detta jobb

Ekonomiassistent till ledande aktör inom detaljhandelsbranchen

Academic Work