ekonomijobb.se

Ekonomiassistent med fokus på fakturering

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-28

Ansök nu

Ekonomiassistent med fokus på fakturering

Vi söker dig som arbetat heltid eller deltid som ekonomiassistent och som lockas av möjligheten att få förvärva samt bidra med kunskap inom fakturering. Vi söker för Stockholm Stads Serviceförvaltnings räkning en hungrig ekonomiassistent för att täcka upp för ett vikariat på en stor ekonomiavdelning som verkar för alla Stockholms förvaltningar, och således medborgare. Målet för teamet är att ge förvaltningarna exceptionell service för att vederbörande ska kunna ägna sig åt sin kärnverksamhet till fullo. Uppdraget startar i början av maj och löper initialt till augusti med eventuella möjligheter till förlängning.

Om tjänsten
Stockholm stad söker nu en ekonomiassistent till Serviceförvaltningen - funktionen Fakturering - som är en av tre områden på deras enhet kundreskontra. Du kommer tillhöra ett ekonomiteam om 30 personer där samarbete och god kommunikation (internt och gentemot kund) är A och O. Enheten andas learning by doing och strävar därför efter att du så snabbt som möjligt ska bli självständig, men med en ständig närvaro av erfarna kollegor att rådfråga. Under den första veckan kommer du att få teknisk utrustning, genomgå ett intro samt träffa din handledare som stöttar upp under den första tiden. Teamet kommunicerar dessutom regelbundet via Skype och har ett gemensamt morgonmöte varje dag där de diskuterar arbetsuppgifter och vad som ligger på agendan.

Du erbjuds

 • En möjlighet att delta i effektiviserandet av ekonomiflöden för stadens förvaltningar

 • Ett meriterande heltidsjobb med möjlighet att knyta kontakter inom Academic Work och Stockholm Stad

 • En arbetsplats med ett öppet klimat där kollegorna stöttar och lär av varandra

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande på hemsidan!

Arbetsuppgifter
Du kommer att tillhöra gruppen som arbetar med Fakturering var de dagligen arbetar med stora volymer fakturor och det gäller att du som person är ansvarstagande, flexibel och kommunikativ. Enheten arbetar processorienterat, och därav är arbetsuppgifterna färre, men väldigt viktiga, samt präglas av gott samarbete och en kedja av god kommunikation.

Du kommer till exempel att:

 • Registrera manuella fakturor

 • Arbeta med inläsning av filer

 • Hantera webbordrar

Kommunikationen med förvaltningarna sker primärt via mail.

Vi söker dig som
Rollen kräver ingen examen inom ekonomi men däremot ser vi gärna att du innehar en kunskap kring några av de grundläggande arbetsuppgifterna i ekonomiområdet. Om du har studerat ser vi att du tidigare arbetat extra vid sidan om studierna och därmed redan har applicerat dina kunskaper på praktiskt arbete.

Utöver det söker vi dig som:

 • Har arbetat inom ekonomi och har en grundlig förståelse för redovisning

 • Har arbetat med fakturahantering tidigare

 • Har arbetat med Agresso eller annat liknande ekonomisystem hos en större organisation

 • Kommunicerar obehindrat på svenska, både i tal och skrift

Det är mycket meriterande om du arbetat inom Stockholm Stad och/eller om du studerat ekonomi på Universitet/Högskola.

Som person är du:

 • Flexibel

 • Kommunikativ och relationsskapande

 • Ansvarstagande

 • Nyfiken

Övrig information
Start: Första veckan i maj

Omfattning: Heltid

Placering: Hemifrån till en början, kontoret ligger i Johanneshov/Globen

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Stockholm stads önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Stockholm Stads serviceförvaltning är en gemensam organisation för administration och service. Förvaltningen hanterar ekonomiärenden kring stadens alla 32 förvaltningar samt några bolag. De befinner sig just nu i en effektiviseringsfas där nya system ska implementeras och rutiner ska ses över och du kommer därför att få vara med på en lärorik resa som ger dig en kunskapstyngd start på din karriär.
 

Dela detta jobb

Ekonomiassistent med fokus på fakturering

Academic Work