ekonomijobb.se

Ekonomiassistent med fokus på betalningsuppföljning

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-28

Ansök nu

Ekonomiassistent med fokus på betalningsuppföljning

Har du viss arbetserfarenhet inom ekonomiområdet och lockas av möjligheten att få arbeta på en stor ekonomiavdelning vars mål är att effektivisera ekonomiflödet för Stockholm Stads förvaltningar, så att de kan ägna sig åt sin kärnverksamhet? Vi söker för Stockholm Stads Serviceförvaltnings räkning en ekonomiassistent med start i början av maj och fram till årsskiftet.

Om tjänsten
Stockholm stad söker nu en ekonomiassistent till serviceförvaltningen som kommer att arbeta på funktionen Betalningsuppföljning, som är en av tre stora funktioner inom kundreskontra. Du kommer tillhöra ett team om 30 personer där samarbete och god kommunikation (både internt och ut mot kund) är A och O. Enheten andas learning by doing och strävar därför efter att du så snabbt som möjligt ska bli självständig, men med en ständig närvaro av erfarna kollegor att rådfråga.

Under den första veckan kommer du att få teknisk utrustning, genomgå ett intro samt träffa din handledare som stöttar upp under den första tiden. Teamet kommunicerar dessutom regelbundet via Skype och har ett gemensamt morgonmöte varje dag där de diskuterar arbetsuppgifter och vad som ligger på agendan.

Du erbjuds

 • En möjlighet att delta i effektiviserandet av ekonomiflöden för Stockholm Stads förvaltningar, och således medborgare

 • Ett meriterande heltidsarbete genom vad du får möjlighet att knyta kontakter hos Academic Work såväl som hos Staden.

 • En arbetsplats med ett öppet klimat där kollegorna stöttar och lär av varandra

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande på hemsidan!

Arbetsuppgifter
Inom området Betalningsuppföljning kommer du i synnerhet att arbeta med uppgifter kring kravhantering, med stora volymer av ärenden dagligen. Det gäller därför att du som person är ansvarstagande, flexibel och kommunikativ. Enheten arbetar processorienterat, och därav är arbetsuppgifterna färre men väldigt viktiga samt präglas av gott samarbete och en kedja av god kommunikation.

Du kommer till exempel att:

 • Registrera kreditfakturor och makuleringar

 • Lägga upp avbetalningsplaner och anstånd

 • Utföra räntefakturering

 • Utreda och förmedla inkassoärenden till stadens förvaltningar

Kommunikationen med förvaltningarna sker primärt via mail.

Vi söker dig som
Rollen kräver ingen examen inom ekonomi men däremot ser vi gärna att du innehar en kunskap kring några av de grundläggande arbetsuppgifterna i ekonomiområdet. Om du har studerat ser vi att du tidigare arbetat extra vid sidan om studierna och därmed redan har applicerat dina kunskaper på praktiskt arbete.

Utöver det söker vi dig som:

 • Har arbetat inom ekonomi och har en grundlig förståelse för redovisning

 • Har arbetat med reskontra

 • Har arbetat med Agresso eller annat liknande ekonomisystem hos en större organisation

 • Kommunicerar obehindrat på svenska, både i tal och skrift

Det är mycket meriterande om du arbetat inom Stockholm Stad och/eller om du studerat ekonomi på Universitet/Högskola.

Som person är du:

 • Flexibel

 • Kommunikativ och relationsskapande

 • Ansvarstagande

 • Nyfiken

Övrig information
Start: Första veckan i maj

Omfattning: Heltid

Placering: Hemifrån i huvudsak, kontoret ligger i Johanneshov/Globen

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Stockholm stads önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Stockholm Stads serviceförvaltning är en gemensam organisation för administration och service. Förvaltningen hanterar ekonomiärenden kring stadens alla 32 förvaltningar samt några bolag. De befinner sig just nu i en effektiviseringsfas där nya system ska implementeras och rutiner ska ses över och du kommer därför att få vara med på en lärorik resa som ger dig en kunskapstyngd start på din karriär.

Dela detta jobb

Ekonomiassistent med fokus på betalningsuppföljning

Academic Work