ekonomijobb.se

Logga

Ekonomiadministratör till ekonomi- och styrningsavdelningen

Ort
Utgår

2019-08-01

Ansök nu

Ekonomiadministratör till ekonomi- och styrningsavdelningen

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Beskrivning

Ekonomi- och styrningsavdelningen söker en ekonomiadministratör.

Vi är en del av ledningsstaben och är idag femton personer på avdelningen.
Avdelningen utgör kvalificerat stöd till kommunledningen, sektorer och enheter när det gäller ekonomifrågor av olika slag. Vi arbetar även med utveckling av målstyrning och kvalitet samt inköp och upphandling.

Ekonomifunktionen är centraliserad under ekonomichefens ledning.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgifterna är att ansvara för kundreskontra, krav och kassa.

Du har ansvar för att våra kundfakturor skickas ut, att stämma av kundreskontran och skicka betalningspåminnelser och vidarebefordra ärenden till inkassoföretag. Du har också ansvar för att bokföra alla in- och utbetalningar på bankkonton. Arbetet innebär många kontakter internt och externt kring inbetalningar, fakturor och påminnelser.

Vi är i slutskedet i införandet av en kundreskontraportal. Du kommer att ha ett delansvar för införandet och vara systemförvaltare för den delen av ekonomisystemet.

Kvalifikationer

Du är gymnasieekonom eller motsvarande.

Arbetslivserfarenhet och goda redovisningskunskaper är ett krav, erfarenhet av ekonomisystemet Raindance är meriterande. Det är också en merit om du har erfarenhet av processöversyn/processutveckling.

Du har goda kunskaper i Excel.

Du kommer att ha många kontakter internt och externt och det är viktigt att du är kommunikativ, serviceinriktad och besitter en god pedagogisk förmåga.

Övrigt
Vi kommer påbörja rekryteringen och kalla till intervjuer löpande.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Ekonomiadministratör till ekonomi- och styrningsavdelningen

Finspångs kommun