ekonomijobb.se

logga

Ekonomichef

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-12

Ansök nu

Ekonomichef

Vill du arbeta med ekonomi och HR frågor i ett välskött företag med tydlig framåtanda? Trivs du i en tillväxtmiljö där det är korta beslutsvägar och högt i tak? Då kan tjänsten som Ekonomi-/HR chef hos oss på Olsons Maskinservice AB vara den perfekta möjligheten för dig.


Arbetsbeskrivning
Som Ekonomi-/HR chef hos oss ansvarar du för företagets redovisning, administration och HR-frågor. Du driver, förbättrar och vidareutvecklar processer, rutiner och system för redovisning-, rapportering- och bokslutsarbete. Du har personalansvar för två medarbetare som ansvarar för inköp och lager. Du ingår i ledningsgruppen där vi tillsammans har en öppen dialog om våra mål och vägen dit.

Det är viktigt att du trivs med att jobba med allt ifrån utveckling av arbetssätt och processer till att arbeta operativt i det dagliga såsom:

 • löpande redovisning och löneadministration

 • skatte- och inkomstdeklarationer

 • framtagande och uppföljning av budget och prognoser

 • övergripande ansvar för bolagets kassaflöde

 • se till så att lagar, regler och rekommendationer efterföljs

 • kontakt med revisorer och myndigheter

 • handha kund- och leverantörsreskontra 

 • sköta företagets samtliga in- och utbetalningar

 • utveckla administrativa HR-verktyg och policyer

 • löneadministration och HR-frågor (ca 10 tjänstemän och 15 kollektivanställda).

 • utveckla affärssystem och IT system


Med ett intresse av att förstå verksamhetens behov tar du fram arbetsmetoder, verktyg och system samt ser till att dessa implementeras. Systematiskt ser du till att rapporter och statistik finns till hands för våra chefer och funktioner.


Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig en nyckelbefattning, direktrapporterande till VD, med intressanta och varierande arbetsuppgifter i en organisation där din utveckling endast begränsas av dig själv. 

Olsons Maskinservice är ett framgångsrikt familjeföretag med ambitioner att vara ledande inom sitt verksamhetsområde och ligga i framkant med ny teknik och digitalisering. Företaget har ny styrelse och VD som ska leda företaget enligt uppsatta mål där du kommer att vara en viktig del för framgången i vår expansiva fas.

Företagets verksamhet är service/underhåll, utbildning och försäljning av pressmaskiner och presslinjer för tillverkande industrin med primärt fokus på de nordiska länderna samt Baltikum och Polen. Vi jobbar nära våra kunder och är en viktig del i deras verksamhet för ökat effektivitet, säkerhet och flexibilitet.

Huvudkontoret finns i Vingåker med ett antal servicecenter nära våra kunder. Vi har god arbetsmiljö med bra stämning och trivsel, högt i tak med korta vägar till beslutfattande.

 

Vem är du
Som person trivs du med att få ta ansvar, utveckla, förbättra och ta egna initiativ. Du är affärsinriktad, lösningsorienterad och analytisk. Du motiveras av att träda in i en roll där du både får arbeta med strategier och processer och samt administrativt arbete. Du har förmågan att prioritera och strukturera upp ditt arbete och vet vikten av att leverera i tid. Du är prestigelös och trygg i dig själv och har en vilja att ständigt bli bättre på det du gör.

Vi söker dig som har universitet- eller högskoleexamen inom ekonomi med redovisningskunskaper eller motsvarande erfarenhet. Vi ser att du har ett stort intresse av digitalisering och automation av ekonomiska processer och HR frågor.

Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann. Du har en god förmåga att se samband och hitta utvecklande och effektiva lösningar. Vidare ser vi att du är ansvarstagande, drivande och beslutsam. Du trivs med en bred roll i en mindre organisation, vilket kräver flexibilitet och prestigelöshet. Besitter goda kunskaper i Excel och Office365. Engelska och erfarenhet av affärssystemet Pyramid är meriterande.

För att kunna fungera som en länk mellan ekonomi och verksamheten är det viktigt att du är nyfiken, kommunikativ och engagerande. 

Att du dessutom är en hjälpsam lagspelare gör att du kommer passa perfekt in i gänget.Ansökan
Låter tjänsten intressant? Vill du bli en av oss? Då är det hög tid att skicka iväg ansökan. Vi arbetar löpande med urvalet så se därför till att skicka in din ansökan så fort du kan. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Magnus Eldh på tel. 072-52 52 106 eller mail magnus.eldh@olsons.se

 

Dela detta jobb

logga
Ekonomichef

Olsons Maskinservice AB