ekonomijobb.se

Ekonom till utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Ort
Utgår

2021-10-18

Ansök nu

Ekonom till utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning och agerar uppdrags- och myndighetskontor för tre av kommunens nämnder; barn- och ungdomsnämnden, bildningsnämnden och arbetsmarknadsnämnden med tillhörande resultatenheter. 

Vi söker nu en ekonom som kommer arbeta på ekonomiavdelningen på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen. Förvaltningens ekonomiavdelning består av ekonomichef och 15 medarbetare: nämndekonomer, controller, ekonomiadministratörer och verksamhetsekonomer riktade mot för- och grundskola. Vi samverkar även med verksamhetsekonomer placerade på gymnasieskolorna. Ekonomiavdelningens uppdrag är att ge stöd till tjänstemän, politiker och förvaltningens verksamheter. Vår arbetsplats utgår från Apotekaregatan 13C i centrala Linköping.

Arbetsbeskrivning

I denna roll som Ekonom till Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kommer du vara länken mellan olika funktioner på förvaltningen. Initialt kommer uppdraget innebära stort fokus på uppgifter riktat mot lokalkostnader, där du i din roll kommer fungera som länken mellan förvaltningens lokalavdelning och ekonomiavdelningen. Du kommer vara det ekonomiska stödet i förvaltningens lokalfrågor. Det kan innebära exempelvis att se över och förbättra rutiner och processer för samarbetet mellan förvaltningens olika avdelningar. Du kommer även vara det ekonomiska stödet till förvaltningen när det gäller den samlade IT-portföljen och andra förvaltningsövergripande funktioner.

På arbetsplatsen finns det vidare möjligheter till utveckling i rollen. Vi jobbar idag brett mellan verksamhets- och förvaltningsekonomer för att tillsammans utveckla rutiner och processer för hela vår förvaltning.  Inom avdelningen finns mindre arbetsgrupper formerade där det finns möjlighet att fördjupa sig inom ett område och driva frågor vidare. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har arbetslivserfarenhet från ekonomiområdet där du arbetat med ekonomisk uppföljning, prognostisering samt budgetarbete. Erfarenhet av arbete i ekonomisystem är ett krav, liksom excel, och det är meriterande om du har erfarenhet av Unit4 Business World (Agresso). Du får gärna ha erfarenhet från offentlig förvaltning och därmed en god förståelse för vad det innebär att arbeta i en politisk styrd organisation. Du bör behärska det svenska språket i tal och skrift då arbetsuppgifterna kräver det. 

Du är bra på att lyssna och kommunicera med andra människor. Att stå inför medarbetare och beslutsfattare och förklara ekonomiska resultat och prognoser på ett pedagogiskt sätt är något du känner dig bekväm i. Du drivs av att få andra engagerade och delaktiga och öka förståelsen för ekonomi – kopplingen mellan verksamhetsutveckling, uppföljning och resultat. Det faller sig naturligt för dig att anpassa dig till ändrade omständigheter då det ofta blir snabba vändningar och ändrade direktiv. I ditt arbete arbetar du noggrant med fokus på resultat och deadlines.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-12-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7844

Dela detta jobb

Ekonom till utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Linköpings kommun