ekonomijobb.se

Logga

Ekonom till sektor social omsorg

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-05

Ansök nu

Ekonom till sektor social omsorg

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.Beskrivning
Ekonomi och styrningsavdelningen söker en ekonom till sektor social omsorg.

Ekonomi- och styrningsavdelningen utgör kvalificerat stöd till kommunledning, sektorer och enheter när det gäller ekonomifrågor av olika slag. Avdelningen arbetar även med utveckling av målstyrning och kvalitet samt inköp och upphandling. Ekonomifunktionen är centraliserad under ekonomichefens ledning.

Arbetsuppgifter
Som ekonom till en sektor så kommer du att få ett spännande och utvecklande arbete. Vi är ett härligt team som hjälper varandra.

Huvuduppgiften är att arbeta med planering, prognoser och ekonomisk uppföljning tillsammans med sektorns chefer. Du kommer att delta i utredningsarbete och utvecklingsarbete samt ge stöd i ekonomiska frågor gentemot enhetschefer och administratörer. Du kommer att bistå ledningsgruppen för sektorn med det övergripande ekonomiska arbetet såsom resursfördelning, budget, bokslutsarbete, internkontroll, resursutnyttjande och verksamhetsanalyser. Som ekonom hos oss kommer du också att delta i den kommunövergripande utvecklingen med ekonomistyrning och verksamhetsstöd.

Kvalifikationer
Högskoleutbildning inom ekonomi är ett krav och gärna med inriktning mot ekonomistyrning. Vi ser att du har erfarenhet av ekonomiarbete.

Du har goda kunskaper i Office-paketet.

Det är meriterande att du har:

- arbetat i en politiskt styrd organisation
- erfarenhet från social omsorg
- erfarenhet av ekonomisystem

Du är kommunikativ och besitter en pedagogisk förmåga att förklara ekonomiska samband så att en lekman förstår.

Andra egenskaper du besitter är:

- god initiativförmåga
- god förmåga att arbeta självständigt
- god förmåga att samarbeta
- god analytisk förmåga där du kan se såväl detaljer som helheten
- hög integritet

Villkor
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Ekonom till sektor social omsorg

Finspångs kommun