ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Ekonom till Energikoncernen Ålem

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Ekonom till Energikoncernen Ålem

Vill du arbeta inom en bransch som befinner sig i ständig förändring och i ett bolag med stor utvecklingspotential? Då kommer du att trivas här hos oss!

Om tjänsten

Energimarknaden förändras och efterfrågan av förnybara energikällor ökar. Vi fokuserar mer än någonsin på att utveckla våra kundrelationer och skapa nya arbetssätt för att leverera ännu bättre värde till våra kunder, men också för att bygga ett hållbart samhälle. Bolaget skapar samhällsnytta på affärsmässiga grunder inom verksamhetsområdena Elnät, Elhandel, Vattenkraft, Närvärme samt Gatljus inom Mönsterås kommun. Vi har därför tagit beslut att utöka vår personalstyrka, allt för att möta den utvecklingen.

Vill du vara med på vår framtidsresa? I så fall är det här arbetet för dig!

Tjänsten som ekonom är en bred roll där du skall arbeta verksamhetsnära och ta en aktiv del i utveckling av verksamheterna tillsammans med övriga anställa. Du ansvarar för det löpande ekonomiarbetet samt bokslut, prognoser och budget. Vidare arbetar du med att stötta verksamheterna för att gemensamt skapa ökad effektivitet och lönsamhet.

 Ditt ansvarsområde innefattar:

 • Löpande bokföring, avskrivningar
 • Leverantörsreskontra
 • Inbetalningar och inkasso
 • Rapporterar skatter och avgifter
 • Löpande arbete med bokslutsanalys, prognos samt uppföljning
 • Budgetarbete   
 • Ta fram kalkylmallar och kalkylering av större projekt
 • Årsredovisningar och årsrapporter
 • Koncernredovisning
 • Deklarationer
 • Föreslå åtgärder för lönsamhetsförbättringar
 • Ekonomiska utredningar/analyser
 • Rapportering till myndigheter

Du utgår från vårt härliga kontor i Timmernabben med havsutsikt och rapporterar direkt till VD.

Uppdraget innebär närvaro på kontoret med möjlighet till distansarbete då verksamheten tillåter.

Tjänsten är heltid och tillsvidare men provanställning kan förekomma.
 

 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som ekonom hos oss tror vi att struktur och noggrannhet är något som genomsyrar allt du gör samtidigt som du har en förmåga att analysera och dra slutsatser utifrån de data du hanterar. God kommunikativ förmåga är viktigt eftersom du kommer att ha en kontinuerlig dialog med övriga anställda.

Ett starkt driv samt att du är öppen för nya utmaningar är viktiga egenskaper i tjänsten. Som person är du ansvarstagande och ordningsam med en god social kompetens. Det är viktigt att du är självgående och tar egna initiativ, är tydlig och mån om att ge bra service. I ditt arbete förstår du vikten av att hålla deadlines och är en person som trivs med att arbeta för förbättringar. Tjänsten ställer höga krav på din flexibilitet och samarbetsförmåga. 

Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet som ekonom och är bokslutssjälvständig, har du dessutom erfarenhet från energibranschen är det meriterande. En gymnasieexamen i bagaget som lägst, vidare är du en van användare av MS Office med tyngdpunkt på Excel och har god vana av att arbeta i olika ekonomisystem.

God svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. 

B- körkort är ett krav.

Då vi är ett litet kontor där alla hjälps åt är prestigelöshet och hjälpsamhet en förutsättning för att kunna trivas i rollen, vidare har du en positiv inställning och arbetar för en god stämning i gruppen.

Om arbetsgivaren

Du kommer att ingå i ett glatt gäng på 10 personer. Bolaget skapar samhällsnytta på affärsmässiga grunder inom verksamhetsområdena Elnät, Elhandel, Vattenkraft, Närvärme samt Gatljus inom Mönsterås kommun. Det är en platt organisation där det är högt i tak och nära till beslut. Det är en kultur som inbjuder till egna förslag och där du som anställd förväntas ta ett eget ansvar för dina arbetsuppgifter.  Ålem Energi AB som bedriver elnätsverksamhet är moderbolaget och Ålem Energi Kraft AB som driver övriga verksamheter är dotterbolag. Bolaget ägs av Mönsterås Kommun och tillämpar SOBONA Branschavtal Energi.  

Läs mer här: http://www.alemenergi.se/

Hur du ansöker

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR.

För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår hemsida.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Petersson på telefon 070- 377 45 74 eller e-post linda@telinrekrytering.se

Funderar du på att flytta till Kalmar län kan det vara bra att känna till att det finns extra stöd och vägledning att få. På flyttahit.nu kan du bland annat läsa mer om regionen, våra kommuner, se lediga bostäder och få en kontaktperson. Flyttahit.nu är ett samarbete mellan Kalmar läns kommuner och Region Kalmar län.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Logo
Ekonom till Energikoncernen Ålem

Telin Rekrytering & Konsult