ekonomijobb.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Är du nyfiken, välutbildad, gillar utmanningar, vill utvecklas och arbete i team är viktigt för dig - då ska du söka tjänsten som ekonom på barn- och utbildningsförvaltningen i Vimmerby!Förvaltningens nuvarande controller går i pension inom ett par år. Det medför även en möjlighet att få den erfarenhet som behövs för att kunna söka uppdraget som controller när den tjänsten blir ledig.

Ekonomtjänsten är nyinrättad. Förvaltningschefen blir din närmaste chef och i vardagen kommer du arbeta nära förvaltningsledning, controller, förskolechefer och rektorer. Förvaltningen har totalt ungefär 530 medarbetare, inklusive ca 25 chefer. På central förvaltning där ekonomtjänsten kommer att placeras, är vi åtta medarbetare. Vår arbetsplats kännetecknas av arbetsglädje, prestigelöshet och ansvarstagande. 

Barn- och utbildningsnämnden ansvar för förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, grundsärskola, gymnasium, lärcenter med vuxenutbildning, svenska för invandrare, samhällsorientering för nyanlända samt CAMPUS Vimmerby.

Tjänstens innehåll

Vi söker en ekonom som gärna har flera olika slags arbetsuppgifter i sitt arbete.

Några exempel är att:

• tillsammans med controllern internutbilda förvaltningens chefer inom det ekonomiska området och vara stöd till cheferna i hanteringen av kommunens digitala verktyg inom ekonomiområdet
• ansvara för att, tillsammans med verksamhetschefer och enhetschefer, ta fram ekonomiska sammanställningar och analyser till olika planerings- och uppföljningsdokument
• ansvara för stadsbidragsansökningar och uppföljning av dessa
• arbeta övergripande tillsammans med controllern kring budget och uppföljning av barn- och utbildningsnämndens ansvarsområden
• vara stöd för förvaltningens chefer i framtagandet av nämndens verksamhetsplaner, delårsrapporter och årsredovisning
• utreda och skriva tjänsteskrivelser samt vara föredragande i barn- och utbildningsnämnden

 Kvalifikationer/din kompetens 

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom kommunal förvaltning.

Du har:

• goda datakunskaper och ett teknikintresse eftersom vi arbetar med digitala lösningar,
• goda kunskaper inom svenska språket, både muntligt och skriftligt,
• god analysförmåga och gillar att arbeta med både siffror och ord,
• goda kunskaper i engelska och B-körkort

Som person är du serviceinriktad, strukturerad och prestigelös.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi gör urval löpande.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-08-15

Logga

Ekonom till Barn- och utbildningsförvaltningen

Företag Vimmerby kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2018-08-15

Ansök nu

Dela detta jobb