ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Ekonom med inriktning mot bemanning

Företag Sotenäs kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Ekonom med inriktning mot bemanning

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

Är du redo för en utmaning? Strategisk personal- och kompetensförsörjning är en av de stora utmaningarna för välfärdssektorn. Vill du vara en av nyckelpersonerna i att lösa pusslet att kunna skapa en god och sund arbetsplats där medarbetarna trivs och mår bra samtidigt som vi har en god kvalitet på våra tjänster och en budget som är långsiktigt hållbar? Tillsammans med ett engagerat och kompetent team kan du få tillfälle att göra skillnad, på riktigt, i en av Sveriges absolut vackraste kommuner! 

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

 

Arbetsuppgifter

Det övergripande uppdraget för tjänsten är att bistå omsorgsförvaltningen i den strategiska planeringen av bemanningsprocessen och budget kring bemanningsfrågor. Att stödja förvaltningen att hitta en robust modell för bemanningsekonomi där verksamhetens kvalité, en god arbetsmiljö och en balanserad budget harmoniserar. Uppdraget är ett projektuppdrag under två år och innebär att skapa strukturer och rutiner för förvaltningen att hantera sin bemanningsekonomi på ett sätt som är självbärande och inte beroende av funktionen. Som ekonom med inriktning mot bemanning kommer du att arbeta i team tillsammans med schemacontroller. Arbetet kommer ske i nära dialog med förvaltningens ekonom och förvaltningsledning.

I rollen ingår att:
 Stödja, kvalitetssäkra och följa upp bemanning utifrån respektive verksamhet.
 Fungera som kvalificerat stöd till chefer i deras uppdrag att optimera bemanningen.
 Ta fram och underhålla en modell för bemanningsbalans. Utbilda och introducera chefer, samordnare och schemaansvariga i arbetssätt och bemanningsmodell.
 Vara väl förtrogen med modellen för bemanningsekonomi och tillsammans med enhetschefer och avdelningschefer följa upp, analysera och återkoppla hur bemanningsekonomin fungerar samt ge förbättringsförslag.
 Arbeta fram modeller för statistik och bemanningsekonomisk uppföljning, jämförelser och analys på enhetsnivå, avdelningsnivå samt förvaltningsnivå.

Du kommer vara förvaltningens kontaktperson i bemanningsekonomiska frågor, delta på ledningsgruppsmöten och du säkerställer att bemanningsekonomin sätts upp mot den internbudget som har samverkats och beslutats om.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig om har en ekonomisk högskoleexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av bemanningsekonomi och tidigare arbetat med ekonomisk uppföljning av personalintensiv verksamhet. 

Som person är du noggrann och strukturerad med god kommunikativ förmåga. Du har lätt för att samarbeta med andra men med hög förmåga att arbeta självständigt. 

Det är meriterande om du tidigare arbetat med Heltidsresan. 

 

Villkor 

Tjänsten är en projektanställning till och med 2023-12-31. 

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Sotenäs - havets kommun

Sotenäs ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön.

Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun.

 

Information till kandidatförmedlare, rekryteringskonsulter och annonssäljare

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

 

Dela detta jobb

logga
Ekonom med inriktning mot bemanning

Sotenäs kommun