ekonomijobb.se

Ekonom inom leverantörsreskontra till Sveriges ledande researrangör!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-10-05

Ansök nu

Ekonom inom leverantörsreskontra till Sveriges ledande researrangör!

På det här bolaget brinner de för resor och upplevelserna man kan få med sig. Du kanske också brinner för att resa, men framförallt hoppas vi du brinner för ekonomi. Nu söker vi en ekonom som är social, prestigelös och vill vara med på en spännande resa. Sök tjänsten redan idag, och säkerställ din plats på detta flyg!

Om tjänsten

På grund av föräldraledighet så söker vi just nu för bolagets räkning en ekonom med fokus på leverantörsreskontra som vill bli en del av den spännande resa som detta bolag är i startgroparna inför. Tjänsten är ett föräldravikariat som kommer sträcka sig under ett år ungefär och vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

I den här rollen kommer du tillhöra avdelningen Nordic Financial Shared Services som ingår i bolagets Finance-funktion. Här ligger ansvaret för nordiska koncerngemensamma ekonomifunktioner som kund- och leverantörsreskontra samt för hotellbetalningar och destinationsekonomi.

Du erbjuds

 • En dynamisk och positiv arbetsmiljö

 • Chans att utvecklas i din karriär inom ekonomi

 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor kommer du i denna roll ansvara för leverantörsreskontra avseende indirekta kostnader samt avseende reguljärflygresor. Arbetet innefattar att:

 • Ta emot, bearbeta, registrera och betala leverantörs-fakturor från nordiska leverantörer samt från hotell, flygbolag och andra samarbetspartners runt om i världen.

 • Uppföljning, bokföring, utredningsarbete och bokslut.

 • Prognosticera och rapportera valutabehov i nära samarbete med Treasury

 • Arbetet kan även komma att innefatta viss del kundreskontra såsom fakturering, kundutbetalningar, bokföring av inkommande betalningar och påminnelsehantering

Som ekonom ställs det höga krav på daglig support och service till och gentemot kollegor via telefon, mejl och chatt. Här kommer du tillhöra en organisation i en snabbt föränderlig miljö där arbetet kommer innebära löpande arbete, projektarbete och ad-hoc uppgifter. Det finns en tydlig säsongsvariation med hög arbetsbelastning under vissa perioder under året. Under dessa perioder kan övertidsarbete förekomma.

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna akademisk, med god teoretisk förståelse för redovisning och ekonomiprocesser

 • Tidigare erfarenhet av arbete inom redovisning med god förståelse för finansiella system

 • Tidigare erfarenhet av leverantörsreskontra och gärna kundreskontra

 • Har goda kunskaper i MS Office, framför allt Excel, men även SharePoint, PowerPoint och Word

 • Kan kommunicera på engelska i tal och skrift, samt kunna förstå de skandinaviska språken i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Microsoft Dynamics NAV, ExFlow, Readsoft eller MidOffice. Vidare är det ett plus om du har erfarenhet av digitalisering och automatisering inom leverantörsreskontraområdet.

För att passa in här och trivas ser vi att du som söker är prestigelös och samarbetar väl med dina kollegor och utanför teamet, vilket du ser som en självklarhet. Att anpassa sig snabbt till förändringar och nya förutsättningar gör du med lätthet, och du lär dig gärna nya rutiner och system. Du tar gärna initiativ och driver självständigt på dem i nära samarbete med ditt eget och andra team. Vidare tänker du gärna på nya digitala lösningar och att utveckla system för att effektivisera och förbättra.

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid. Konsultuppdrag och föräldravikariat på ca 1 år.

 • Placering: Centrala Stockholm

 • Lön: Timbaserad månadslön

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

 

Dela detta jobb

Ekonom inom leverantörsreskontra till Sveriges ledande researrangör!

Academic Work