ekonomijobb.se

loga

Ekonom

Företag Riksbyggen
Ort
Kategorier
Utgår

2020-03-10

Ansök nu

Ekonom

Marknadsområde Norrbotten har ca 85 medarbetare och levererar ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning samt fastighetsservice till våra kunder. Vår strävan att göra ett så litet avtryck på planeten som möjligt, så vi bygger och förvaltar vi alltid med stor respekt för verkligheten – idag, imorgon och om hundra år. Vi har stora ambitioner och långsiktiga planer för att utveckla mer hållbara boendemiljöer, både under byggprocessen och när fastighetsförvaltningen tar över och de boende flyttar in.

Nu söker vi en ekonom till Gällivare alternativt Kiruna som vill vara med och fortsätta utveckla vår verksamhet och möta nya utmaningar tillsammans med marknadsområde Norrbotten!

Vad ska du göra?
Som ekonom företräder du Riksbyggen i ett antal bostadsrättsföreningars styrelser. Du ansvarar för löpande ekonomisk och bostadsrättsjuridisk rådgivning, sammanställning och presentation av bokföringsmaterial för kundens ekonomi. Riksbyggen har även stora aktörer som kunder där vi på kontoren är behjälpliga med hyresrätter och den administrativa service som medföljer inom vår region. Du kommer ha ett nära samarbete med teknisk förvaltning och övriga leveransenheter för att ni tillsammans skall kunna leverera långsiktigt bra förvaltningstjänster till nytta för våra kunder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Upprättande av budget och bokslut
- Ekonomisk uppföljning av verksamheten
- Låneupphandlingar och övrig finansiell planering
- Presentera bokslut och budget för styrelser

Vissa delar av den mer löpande ekonomin sköts av Riksbyggens ekonomicenter i Västerås. Du är kontaktperson gentemot styrelser, bostadsrättmedlemmar, leverantörer, myndigheter med flera i frågor som berör den ekonomiska förvaltningen. I rollen ingår även uppdrag som ledamot i några bostadsrättsföreningarnas styrelser. Detta innebär att du får en rådgivande roll och deltar på vissa styrelsemöten som oftast är förlagda under kvällstid. Detta kompenseras med en i övrigt flexibel arbetstid samt ersättning.

Vem är du?
Vi söker dig som är engagerad, driven, noggrann, prestigelös och serviceinriktad. Det är viktigt att du har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog och att kunna informera på ett tydligt sätt. Du är givetvis en lagspelare som trivs att samarbeta med dina övriga kollegor.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. 

Krav
Ekonomisk utbildning från högskola eller motsvarande. 
Erfarenhet av arbete med olika delar inom ekonomi och minst ett års erfarenhet från bokslutsarbete.
B-körkort och tillgång till bil.

Villkor
Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering Gällivare alternativt Kiruna. 
Flexibel arbetstid med generösa personalförmåner. 

Välkommen med din ansökan via riksbyggen.se under lediga jobb.  Sista ansökningsdag 17:e februari, men urval för intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt.  

Rekryteringsprocessen
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Kompetenslaget. För frågor om tjänsten, kontakta Rekryteringskonsult Johan Rosenqvist, 070-326 78 56 eller e-post johan.rosenqvist@kompetenslaget.se
 

Kontaktperson

Johan Rosenqvist

Rekryteringskonsult Kompetenslaget

070-326 78 56

Dela detta jobb