ekonomijobb.se

Är du en noggrann och initiativrik ekonom? Trivs du med en omväxlande vardag? Då har vi jobbet för dig!

Vi söker en ekonom till kultur- och fritidsförvaltningens ledningsstöd!

Falu kommuns kultur- och fritidsförvaltning inrymmer ett brett spektrum av verksamheter - idrott, bibliotek, fritidsgårdar, vuxenkultur, världsarv och kulturmiljöer, kulturskola, naturskola och mycket, mycket mer! Förvaltningen består av fyra verksamhetsområden och med ett ledningsstöd. Tillsammans är vi ca 200 personer som arbetar för att faluborna ska få en meningsfull fritid och ges möjligheten till att skapa, uppleva och upptäcka kultur.

Kultur-och fritidsförvaltningens ledningsstöd består av en chef/controller, nämndsekreterare/ registrator, handläggare, ekonom, ekonomiassistent samt ekonomi- och IT-administratörer. Då en våra ekonomer har valt att gå vidare till andra utmaningar, söker vi dig som trivs i en tempofylld vardag där du tillsammans med dina kollegor lyfter, utvecklar och underlättar det administrativa arbetet inom förvaltningen.

Arbetsuppgifter
Som ekonom hos oss kommer dina arbetsuppgifter att innefatta budget, ekonomistyrning, prognoser, redovisning, uppföljning, rapportering samt bokslut. Du arbetar verksamhetsnära och konsultativt till förvaltningens chefer, vilket bidrar till att cheferna känner trygghet kring sitt budgetansvar och tar väl underbyggda ekonomiska beslut. Arbetet innebär att du förmedlar och informerar ekonomiska underlag på ett tydligt och förenklat sätt inom förvaltningen. Du arbetar också med att förenkla och förbättra ekonomiprocesser, genomför ekonomiska utredningar samt utbildar och stöttar förvaltningen i ekonomiadministrativa frågor. Vidare har du även tät kontakt med kommunens övriga förvaltningar samt deltar som förvaltningens representant i kommunens nätverk för ekonomer

Kvalifikationer
För att lyckas i tjänsten tror vi att du som söker:

- har en högskoleexamen inom ekonomi

- har flera års erfarenhet av att självständigt arbetat med redovisning, ekonomistyrning, rapportering, analys och budget- och uppföljningsarbete.

- har goda kunskaper i Excel och Officepaketet

- har god systemvana

- har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift

Personliga egenskaper
Som person tror vi att du har god pedagogisk och kommunikativ förmåga, är relationsskapande och trivs med att arbeta i en konsultativ roll. Du är analytiskt, strukturerad och har god planerings- och samarbetsförmåga.  Du motiveras av att arbeta självständigt men också genom att uppnå gemensamma mål tillsammans med dina kollegor. 

Önskvärt är om du också:

- har erfarenhet av arbete inom politiskt styrda verksamheter.

- har erfarenhet/deltagit i utveckling/förändringssprocesser

Anställningsvillkor
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde augusti 2018

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

Övrigt

Tester, analyser och arbetsprov kommer att vara en del i rekryteringen.

Sista ansökningsdag: 12/8 

Urval av kandidater kommer att påbörjas under v. 33.

Antal tjänster: 1
Sista ansökningsdag:2018-08-12
Arbetsgivare:Administrativa enheten, Falu kommun
Ort:Falun
Titel:Ekonom
Tjänstens omfattning:100
Webrecruiter ID: 3825789451

Logga

Ekonom

Företag Falu kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2018-08-12

Ansök nu

Dela detta jobb