ekonomijobb.se

Ekonom

Ort
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Ekonom

Arbetsplatsen
Ekonomienheten i Karlsborgs kommun växer! Vi går spännande tider till mötes och behöver stärka upp med ytterligare en medarbetare till vårt engagerade team. Du kommer att arbeta centralt som ekonom på ekonomienheten, inom ett brett område. Till största del kommer du jobba gentemot våra kommunala bolag, men även som stödjande funktion gentemot dina kollegor på ekonomienheten i samband med implementation av nytt ekonomisystem. 

Ekonomienheten tillhör organisatoriskt kommunledningsförvaltningen och utgörs just nu av sex stycken tjänster. Din huvudsakliga placering kommer att vara i Karlsborgs kommunhus, men tid kommer också kontinuerligt planeras in hos de kommunala bolagen.   

Arbetsuppgifter
Rollen är bred och innebär arbete såväl gentemot kommunens bolag som internt inom våra förvaltningar. I ditt uppdrag som ekonom ingår bland annat redovisning, bokslut, budget, prognos samt stöd vid diverse ekonomiska frågor och övriga förekommande arbetsuppgifter på en ekonomienhet. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan motsvarande utbildning inom ekonomi. Erfarenhet från redovisning och bokslut är ett krav, gärna inom fastighetsbolag och erfarenhet inom offentlig förvaltning är en fördel. Du har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbetet och är van att analysera ekonomisk information. Du har även intresse för och erfarenhet av arbete i kvalificerat ekonomisystem. 

Som person är du självständig, strukturerad och analytisk med hög ansvarskänsla. Du gillar utmaningar samt utveckling av arbetssätt och är kvalitetsmedveten. I rollen som ekonom är det viktigt att du är serviceinriktad, har lätt för att kommunicera i tal och skrift samt god förmåga att samarbeta.

Övrigt
Vi välkomnar samtal med frågor kring tjänsten från sökande, men undanber oss kontakt med säljare och rekryteringsbolag.

Vi arbetar i Visma ekonomisystem för offentlig sektor, Office 365 och Stratsys. 

Karlsborgs kommun som arbetsgivare
Karlsborgs kommun med sina ca 7 000 invånare hälsar dig välkommen till en fantastisk boendemiljö och rika rekreationsmöjligheter! Karlsborg är den lilla kommunen med det storslagna läget vid Vätterns strand. Det fantastiska landskapet, närheten till Tivedens skogar tillsammans med sjöarna och vattendragen ger Karlsborg dess alldeles unika prägel. 

Hos arbetsgivaren Karlsborgs kommun är det viktigt att varje medarbetare kan känna stolthet över sin insats och sin verksamhet. Det tror vi bland annat skapas genom att ge alla möjlighet att utvecklas, lära nytt och medverka i förbättrings- och utvecklingsarbetet. 

Det finns bra pendlingsmöjligheter till och från bl a Skövde, för dig som inte är redo att flytta hit än. Kommunen har ungefär 500 anställda och omsätter runt 500 mkr/år. 

Kontakt    
Anders Johansson, 0505-171 51, anders.johansson@karlsborg.se

Dela detta jobb

Ekonom

Karlsborgs kommun