ekonomijobb.se

logga

E-arkivarie till kommun i Hälsingland

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-20

Ansök nu

E-arkivarie till kommun i Hälsingland

Just nu söker vi dig som är tillgänglig omgående för ett längre uppdrag i Hälsningsland. Du kommer att vara delaktig i ett projekt där kommunerna i Hälsingland ska samla verksamhet för digital slutarkivering under ett paraply. Har du studerat akrivvetenskap och projektledning och trivs att arbeta i en samordnande roll, se hit!  

Arbetsbeskrivning

I rollen som e-arkivarie kommer du kommer att ha en drivande och samordnande roll i arbetet med att bygga upp kommunernas digitala slutarkivering. Inledningsvis kommer uppdraget att bestå i att tydliggöra din roll i dialog med kommunerna och upprätta en beskrivning av roller och ansvar. Vidare ingår att ge råd och stöd i digital informationsöverföring, att göra omvärldsanalyser och bevaka utvecklingen inom området samt att delta i utvecklingsprojekt som sakkunnig inom området.

I rollen ingår även att arbeta både som projektledare och systemförvaltare för den digitala slutarkivarielösningen. Detta innebär framtagande av kravställning inför upphandling/avrop av tekniklösning. Efter införandet övergår rollen till att ansvara för det dagliga förvaltningsarbetet av aktuellt system. Det innebär bearbetning och lagring av digital information för bevarande genom att ta emot, validera och arkivera kommuners leveranser. I projektledarrollen ingår att upprätthålla en förvaltningsplan med kommunernas utsedda representanter för digital slutarkivering.

Vem är du? 

Vi söker dig som är noggrann, pedagogisk och har god en samarbetsförmåga. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet för hela verksamhetens bästa. Andra krav för tjänsten är:

  • Akademisk examen med minst 60 hp arkivvetenskap 
  • Erfarenhet av digitaliserat arkivarbete 
  • Projektledar utbildning 
  • Kunskaper i lagstiftning kring hantering av allmänna handlingar 
  • Goda kunskaper om standarder kring digital informationsförvaltning 

Du erbjuds

Ett spännande konsultuppdrag i Bollnäs med omfattning på 100% med start omgående och löper under tre år. Vi går igenom ansökningar och intervjuar löpande - vänta därför inte med att skicka in din ansökan! Har du frågor är du välkommen att kontakta Melanie Grunow på melanie.grunow@jurek.se

Om företaget

Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR/Administration samt marknad och management.

Dela detta jobb

logga
E-arkivarie till kommun i Hälsingland

Jurek