ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Driven Business Analyst - Malmö

Företag EdZa AB
Ort
Utgår

2022-06-10

Ansök nu

Driven Business Analyst - Malmö

​​Om företaget 

TWS Group (Transports & Warehouse Services Scandinavia AB) är din logistikpartner för europeiska expressleveranser, läkemedelsdistribution i Norden, branschspecifika logistiklösningar och skräddarsydda logistiktjänster med 60–80 egna fordon i daglig drift. Genom engagemang och professionalism ser de till att alltid tillhandahålla innovativa, praktiska och högkvalitativa logistiktjänster som förbättrar våra kunders affärslösningar. Deras mål är att tillföra värde för kunder, kollegor och affärspartners genom en konsekvent standard av excellens och engagemang för deras gemensamma värderingar. 
TWS Group levererar lösningar på logistikutmaningar som är särskilt krävande vad gäller ledtider och komplexitet, och består av 3 starka logistikföretag: TWS Logistics, Riksdistribution och DemeterITsystems. TWS Groups huvudkontor, driftsavdelning och huvudlager är placerat i södra Sverige, Malmö. De har även kontor i Amsterdam, London, Hamburg, Stockholm och Nykvarn (Sverige) med terminaler i Stockholm, Amsterdam och Hamburg. Deras välutvecklade partnernätverk spänner över hela världen. 

Om rollen 

I rollen som Business Analyst kommer du att arbeta nära VD och ledning för att tillsammans med dem utveckla verksamheten. Du kommer ha en viktig roll då mycket av de underlag du tar fram kommer att användas som beslutsunderlag av VD och ledning. I rollen ingår att komma med konkreta förslag på förbättringsåtgärder och tillsammans med VD se till att de genomförs på bästa sätt.
Du bör gilla att arbeta med siffror och analysarbete då det är en datadriven verksamhet med tillgång till mycket data. Då verksamheten idag inte har något befintligt BI-verktyg finns möjlighet att vara med att påverka valet av detta samt att vara delaktig i implementation och utveckling. Övriga uppgifter kan exempelvis innebära lönsamhetuppföljning, framtagande samt presentation av relevanta nyckeltal som verksamheten följs upp på.
Tjänsten är på heltid 100% och placeringen är antingen på TWS kontor norr om Stockholm i Arlandastad, eller på huvudkontoret i Malmö. Det som passar dig bäst.

Vem söker vi? 

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter från liknande jobb och är någorlunda självgående från start, men du kommer självklart få möjligheten att gå dubbelt till en början. Du som person är trygg med att arbeta självständigt och drivs av att nå nya mål. Du ser när någonting behöver göras och är inte rädd för att ta i där det behövs. Istället för att vänta på att få en arbetsuppgift tilldelad så använder du din egen motor och är därför duktig på att både se och skapa arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du dessutom är analytisk lagd och ständigt försöker utveckla ditt arbetssätt mot det mer proaktiva. Dina arbetsdagar kommer att se olika ut från dag till dag, men vi ser gärna att du är bekväm med att arbeta mycket framför datorn.  
Utöver detta ser vi även att du har: 

  • Utmärkta kunskaper inom Excel, pivot-tabeller och grafer. 

  • Engelska och svenska kunskaper i såväl tal som skrift.

  • Relevant akademisk utbildning (exempelvis: industriell ekonomi eller logistik).

  • Minst 2-3 år erfarenhet från liknande arbete.

  • Erfarenhet av att bearbeta stora mängder data.

  • Erfarenhet av att arbeta med BI-verktyg.

Välkommen med din ansökan! 
Låter detta som något som skulle passa dig? Vi ser fram emot din ansökan! Urval sker löpande. 
Rekryteringen hålls av Ed:Za Group. Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.

 

Dela detta jobb

Driven Business Analyst - Malmö

EdZa AB