ekonomijobb.se

Delprojektledare inom HR-området - Vattenfall Services

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-05-28

Ansök nu

Delprojektledare inom HR-området - Vattenfall Services

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

HR-avdelningen på Vattenfall Services ansvarar för det strategiska HR-arbetet inom affärsområdet och består idag av 7 personer. Vi har, parallellt med löpande HR verksamhet, flera olika HR projekt som ska säkra vår kompetensförsörjning på kort och lång sikt. Vi är i en expansiv fas och behöver nu en initiativrik och drivande delprojektledare som ansvarar för vår projektledar- och beredarskola som ska starta upp under 2019. Du som delprojektledare får även ansvaret för att bemanningsprocessen fungerar så att 150 nya medarbetare får en bra start inom Vattenfall Services  

Vi erbjuder ett spännande uppdrag där du dels får påverka hur starten för våra nya medarbetare blir och dels driva projekt inom utbildningsområdet. Rollen innebär mycket kontakt både internt och externt. Arbetet bedriver du självständigt men med stöd från övriga kollegor i HR teamet. Tjänsten är en visstidsanställning fram till 31 december 2019, men med möjlighet till förlängning.

Din roll som Delprojektledare 
I rollen ingår två huvudansvarsområden men vissa arbetsuppgifter kan tillkomma beroende på arbetssituationen inom HR-avdelningen. 

Det ena ansvarsområdet är att vara delprojektledare för Projekt- och beredarskolan vilket innebär att säkerställa: 
- den långsiktiga planeringen för utbildningen 
- att de interna förutsättningarna för utbildningen är på plats
- att samarbetet med utbildningsleverantören fungerar 
- planerna för respektive utbildningstillfälle samt ha kontakt med alla elever.

Det andra ansvarsområdet är att säkerställa att bemanningsprocessen för vårt nya avtal med EON implementeras på bästa sätt (ca 150 nya medarbetare). Detta innebär bland annat att du behöver knyta kontakt och samarbeta med rekrytering, HR administration, utbildningssamordning med flera. Du ansvarar också för att planeringen och genomförandet av introduktionsprogrammet genomförs för alla nyanställda. Du tillsammans med linjeorganisationen säkerställer att alla medarbetare får en bra start hos Vattenfall Services .

Dina kvalifikationer som Delprojektledare
- Högskoleutbildning inom beteendevetenskap, personalvetarutbildning eller motsvarande. Alternativt gymnasieutbildning samt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig 
- Erfarenhet av HR-arbete inom exempelvis utbildning, rekrytering eller som HR-specialist är ett krav
- Du behärskar svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska
  
För att passa för rollen behöver du vara självgående och ha förmåga att arbeta självständigt och tar egna initiativ för att lösa de hinder och problem som uppstår under projektens genomförande. Det kommer att vara många olika arbetsuppgifter som behöver hanteras varför det krävs en god organisationsförmåga och att du kan arbeta strukturerat. Du är utåtriktad och trivs med skapa och utveckla nya relationer och arbeta i grupp tillsammans med andra. 

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Maria Lundquist 0705-39 50 52. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare AnnaKarin Jungerfelt, 0724-52 07 89. 

Fackliga representanter för denna tjänst är Marie Gelin Unionen, Juha Siipilehto SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort: Solna. Andra orter kan diskuteras.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande, så sök tjänsten redan idag!

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices

Dela detta jobb

Delprojektledare inom HR-området - Vattenfall Services

Vattenfall AB