ekonomijobb.se

Vi söker en

Customs & Export Specialist med erfarenhet av, och goda kunskaper inom, tull och övriga regler kopplade till internationell handel. Ditt huvudansvar blir att säkra att Höganäs efterlever olika tullkrav liksom de tillstånd vi har för vår verksamhet i Höganäs. Du blir vår lokala expert för samtliga tullrelaterade ärenden.

Vi söker dig som

har praktisk erfarenhet av tullarbete, gärna i form av en expertroll. Dokumenterad utbildning är ett krav. Du har en godkänd examen som Tullspecialist (Customs Compliance Specialist) eller motsvarande.

Utöver erfarenhet och kompetens brinner du för ämnet och har ett genuint intresse för lagar och regler. Är du som person dessutom driven, strukturerad, noggrann och en god kommunikatör, på både svenska och engelska, ja då du har de bästa förutsättningar för att lyckas.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad på Höganäs Sweden AB i Höganäs. Du kommer att tillhöra avdelningen Freight, som ingår i vår Supply Chain-organisation, och rapportera till vår Freight Manager.

Som tullansvarig har du huvudansvar för att säkra efterlevnad av gällande tillstånd och regelverk. Detta gör du genom att revidera och utveckla arbetssätt liksom att upprätta korrekta arbetsrutiner för berörda processer.

Några av de certifieringar och tillstånd som Höganäs Sweden AB måste leva upp till är:

·       AEO (Authorized Economic Operator)

·       Känd avsändare

·        Export av varor med dubbla användningsområden

I uppdraget ingår också att säkerställa att organisationen är anpassningsbar och förberedd på nya lagkrav och eventuella nya möjligheter.

Höganäs är beläget i vackra Kullabygden där du har alla möjligheter till en aktiv fritid. Havet och Kullabergs naturreservat ligger nära till hands och en buss- eller tågresa bort hittar du städer som Köpenhamn, Malmö och Helsingborg, med allt vad de har att erbjuda.

Att jobba på Höganäs

Vår ambition är att vara en arbetsplats där du kan utvecklas och känner att jobbet bidrar till att skapa mening i tillvaron. Vi har en tydlig ledningsfilosofi och det är genom mångfald, samarbete och prestigelöshet vi utvecklar varandra och vår arbetsplats. Vi ser alla som arbetar här som ledare, oavsett position, när vi tar oss an de utmaningar världen och vi står inför. I nära samarbete med vår omvärld styr vi mot vår vision om ett hållbart samhälle – Inspirera industrin att göra mer med mindre. 

Mer om Höganäs

Höganäs är världens ledande tillverkare av järn- och metallpulver. Vi ser oändliga möjligheter med våra produkter. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi framtidens bilkomponenter, produkter för lödning, elektriska motorer och system för hållbar energiproduktion. Höganäs grundades 1797 och har idag verksamhet i 18 länder. Sammanlagt är vi 2 500 engagerade medarbetare som år 2018 skapade en omsättning på 10 360 miljoner. Ägare är Lindéngruppen och Wallenberg-ägda FAM.

Contact person

Torsten Kielersztajn
Manager Freight
042 - 33 87 97
Torsten.Kielersztajn@hoganas.com

Catarina Boustedt
Human Resources, Sweden
0767 - 24 65 66
catarina.boustedt@hoganas.com

Logo

Customs & Export Specialist

Företag Höganäs AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-12

Ansök nu

Dela detta jobb