ekonomijobb.se

logga

Credit Risk Specialist till BMW Financial Services

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-10-13

Ansök nu

Credit Risk Specialist till BMW Financial Services

Vi söker nu en Credit Risk Specialist till en av världens mest framgångsrika tillverkare av bilar och motorcyklar - BMW Group. BMW Group är med deras tre varumärken BMW, MINI och Rolls-Royce, världens ledande premiumtillverkare av bilar och motorcyklar samt erbjuder finansiella och mobila premiumtjänster.

Framgången för BMW Group har alltid baserats på långsiktigt tänkande och ansvarsfulla beslut. Företaget har därför etablerat en ekologisk och social hållbarhet genom hela varukedjan, omfattande produktansvar och ett tydligt åtagande att spara resurser som en integrerad del av strategin.

Alla som arbetar inom BMW Group är stolta över att kunna leverera bilar, finansiella tjänster och kundupplevelser med högsta kvalitet. Deras kunder över hela världen är stolta över att köra en BMW. Vill du också vara stolt? Dela din passion för kreditrisk.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Credit Risk Specialist får du möjligheten att arbeta i en analytisk och strategisk roll där du kommer tillhöra ett engagerat team med tätt samarbete och god gemenskap. Ansvaret i rollen kombineras av att du arbetar med både kredit- och marknadsriskfrågor, där tyngdpunkten dock ligger på Kredit Risk, ca 80 % men kan variera över tid.

Rollen kommer i huvudsak att innefatta:

- Proaktivt följa upp kreditriskerna för BMW Financial Services och se till att riskerna identifieras, analyseras, kommuniceras och åtgärdas utifrån definierat regelverk.
- Upprätta kreditpolicyer, rutiner och kontroller inom Norden samt säkerställa implementeringen av ramverket för kredithantering enligt BMW Groups strategi.
- Säkerställa att kreditrisker hanteras och kommuniceras på ett bra sätt.
- Utveckla, utvärdera och genomföra förändringar av kreditriskrelaterade system och processer för att effektivisera samarbetet med kreditavdelningen.
- Kvalitetssäkring av kreditbeslutssystem.
- Vara den första kontakten i alla kredit- och markandsriskrelaterade frågor i Norden och kontinuerligt presentera resultat och riskstatus till relevanta intressenter både inom den nordiska organisationen som till huvudkontoret i München.

I rollen kopplat till marknadsrisker ansvarar du för att skydda företagets tillgångar och skulder från negativa marknadsrörelser, främst relaterade till ränte- och likviditetsrisk genom att proaktivt hantera risker och riskparametrar i enlighet med ekonomiska prognoser och riskstrategier. Här arbetar du i samarbete med centrala enheter samt i huvudsak lokala finansavdelningen med att formulera en ränterisk- och likviditetsriskstrategi.

Du kommer att rapportera till Chief Risk Officier för Northern Europe.

Om dig

Vi söker dig med Universitetsexamen inom ekonomi, statistik eller motsvarande. Du har cirka 3–5 års relevant erfarenhet inom kredit, gärna från fordons- och/eller finansbranschen. Du har erfarenhet av att bearbeta och analysera komplexa data och en mycket god analytisk förmåga. Avancerade kunskaper i Excel krävs för denna roll och har du även kunskaper inom programmering ser vi detta som starkt meriterande.

För att lyckas i rollen tror vi att du besitter följande egenskaper:

- Driven och engagerad.
- Analytisk och har förmågan att tänka strategiskt.
- Resultatdriven och uppmärksam på detaljer.
- Initiativtagare och besitter en god kommunikativ förmåga.
- Lagspelare. 

Det förekommer en del resor i tjänsten, främst till Danmark och Norge. Tjänsten kräver flytande kunskaper i svenska och engelska.

Om anställningen

Tjänsten är placerad på BMW:s nordiska huvudkontor i Sollentuna/Silverdal. Lokalerna är moderna och innehåller bland annat en lunchrestaurang samt tillgång till gym. Som BMW anställd får alla möjligheten att köra sin egen BMW eller MINI till förmånliga villkor. Tjänsten är på heltid med start omgående eller enligt överenskommelse.

Om verksamheten

BMW Financial Services är BMW:s eget finansbolag och ett helägt bolag inom BMW Group. Bolaget har lång erfarenhet av att finansiera BMW-bilar och kan BMW, bättre än något annat finansbolag. I dagsläget finansierar de miljontals bildrömmar runt om i världen och är en naturlig del av bilköpet. Kunden väljer sin BMW i första hand för att den är rolig att köra och inte för att det är roligt med finansiering och pappersarbete. Därför har BMW Financial Services sett till att det är enkelt och bekvämt att finansiera bilen hos dem.

Om ansökan

Ingen kör BMW av en slump. Det är ett medvetet val, ofta ett resultat av en dröm. Inte heller finns det någon som jobbar för BMW av en händelse. Vill du jobba hos oss? Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett personligt brev.
Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan redan idag på www.jurek.se. Om du har frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Malin Sjöström på malin.sjostrom@jurek.se eller 0709–721470. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Dela detta jobb

logga
Credit Risk Specialist till BMW Financial Services

Jurek