ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Credit Controller till Elektroskandia, världens största el- och teknikföretag!

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-25

Ansök nu

Credit Controller till Elektroskandia, världens största el- och teknikföretag!

Har du erfarenhet av ekonomi och kreditgivning sedan tidigare? Letar du efter en roll med varierande arbetsuppgifter och många olika kontaktytor? Missa inte chansen att få arbeta på ett av världens största el-teknikföretag och vara med på deras utvecklingsresa, sök tjänsten redan idag!Om tjänsten

Academic Work söker åt Elektroskandias vägnar en Credit Controller till deras kontor i Sollentuna. Elektroskandia är en del av Sonepar-koncernen, som är ett av världens största el- och teknikföretag etablerade i 44 länder runt om i världen. De arbetar med att marknadsföra samt sälja el material och system inom kraft/automation, tele/data/säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter. I den här rollen kommer du tillhöra deras kreditteam om fyra personer, som är en del av ekonomiavdelningen.

Som Credit Controller kommer du ha en bred tjänst med varierande kvalificerade och även administrativa arbetsuppgifter sås som att göra kreditanalyser, hantera inkassoärenden och påminnelser, utredning av div olika slag och kundadministration. Du kommer vara en bollplank internt för dina kollegor och andra team, framförallt försäljningsorganisationen, och stötta i olika kredit- och riskfrågor. Det kommer även finnas utrymme i rollen att arbeta med att effektivisera processer och rutiner.

Du välkomnas till ett ljust och trevligt kontor med öppet kontorslandskap. Kontoret är beläget i Rotebro, Sollentuna, nära kommunikationer. Med pendeltåg från centralen till kontoret tar det bara 24 minuter. Teamet du kommer tillhöra har varierad bakgrund och erfarenhet och stämningen präglas av en värme, dialog och humor.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Elektroskandia.

Du erbjuds

 • En förmånlig personalrabatt på Elektroskandias produkter

 • Friskvårdsbidrag

Arbetsuppgifter

Rollen som Credit Controller är en bred tjänst med varierande arbetsuppgifter och med såväl externa som interna kontaktytor. Du kommer arbeta med alla former av kreditfrågor, så som kravhantering och kreditbedömningar, men även vara delaktig i interna processer som syftar till att förbättra kredithandläggningen samt öka effektiviteten.

Du kommer till exempel att arbeta med:

 • Säkerhetshantering

 • Obeståndshantering

 • Kreditanalyser

 • Inkasso/påminnelser

Vi söker dig som

 • Har en yrkeshögskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi, alternativt erfarenhet som motsvarar detta

 • Har minst 3 års tidigare erfarenhet av att ha arbetat kundnära och kravställande gentemot kund är ett krav (såsom att exempelvis hanterat påminnelser och inkassoärenden)

 • Erfarenhet av att kunna läsa och förstå årsredovisning och även ha arbetat med kreditgivning

 • Goda kunskaper i Office-paketet, främst Excel

 • Mycket goda kunskaper i såväl svenska och engelska, då båda språken kommer användas i arbetet dagligen

Som person är du strukturerad och har en förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, även när tempot är högt. Då de olika arbetsuppgifter som ingår i rollen är av varierande karaktär ställs det krav på att ha ett noggrant arbetssätt för att bli framgångsrik arbetet. Självklart gillar du även att arbeta i team och trivs med de många olika kontaktytor som rollen innebär, både internt och externt.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Så snart som möjligt, kortare uppsägningstid kan komma att prioriteras

 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning

 • Placering: Norrvikenleden 97, Rotebro i Sollentuna

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Elektroskandias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen

Information om företaget

Elektroskandia är Sveriges ledande el-teknikgrossist och har idag mer än hundra års erfarenhet att luta sig emot. Elektroskandia är en del av Sonepar-koncernen – ett av de största elgrossistföretagen i världen. I koncernen ingår idag mer än 167 företag i 44 länder, spridda över fem kontinenter. I deras position mellan tillverkare och slutkund, vill de vara mycket mer än en passiv länk i en kedja. De strävar efter att med sina system och erfarenhet, bidra till ökad effektivitet och lönsamhet i kundernas inköps- och säljorganisation.

Dela detta jobb

Credit Controller till Elektroskandia, världens största el- och teknikföretag!

Academic Work