ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Credit & AR Specialist till Pirelli & Däckia

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2022-07-22

Ansök nu

Credit & AR Specialist till Pirelli & Däckia

Vill du arbeta i en mångkulturell och dynamisk miljö i ett bolag i tillväxt? Är du en stjärna på att lära dig nya system, analytiskt lagd och har tidigare erfarenhet av kredithantering? Hos oss får du tillhöra ett kompetent team i en driven och stimulerande arbetsmiljö i våra nya lokaler i Kista!

 

Vi söker en person som trivs i en internationell miljö, har en förmåga att kommunicera med alla typer av människor och vill vara en del i Pirelli & Däckias fortsatta utveckling!

Arbetsbeskrivning

Som Credit & AR Specialist kommer du att arbeta med kreditbedömning och analys av kundfordringar och risker. Rollen innebär en blandning av kundreskontraansvar, kredithantering, analys och rapportering. Du ansvarar även för att se till att processer gällande kreditbedömning, påminnelser och riskanalyser följer företagets riktlinjer. Som Credit & AR Specialist kommer du att rapportera till Credit & AR Manager.

Däckia ägs sedan 2012 av Pirelli och sitter sedan 2020 i gemensamma lokaler i Kista Science Tower.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  •  Analys och uppföljning av kreditrisker
  • Ansvara över kreditlimiter och kreditförsäkringar
  • Påminnelse- och inkassohantering
  • Estimering av kassaflöde
  • Supportera internt och externt i faktura- och kreditrelaterade ärenden
  • Rapportering, avstämningar och bokslutsrelaterade uppgifter
  • Bidra till att förbättra processer och rutiner

Vem är du?

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller tidigare arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. För att lyckas i denna position ser vi att du har erfarenhet av bokföring och kredithantering samt har ett system- och processförbättringsintresse. Du är en avancerad användare av Excel och det är meriterande om du har erfarenhet av SAP. Vidare talar och skriver du obehindrat på svenska och engelska.

Som person är du analytisk, noggrann och strukturerad. Vi jobbar i en dynamisk miljö, så det är viktigt att du är flexibel och trivs i en snabbrörlig organisation. Då du kommer ha stora kontaktytor internt och externt är det viktigt att du är serviceminded, kommunikativ och en god relationsbyggare.

Du erbjuds

Du erbjuds ett intressant och utvecklande arbete i en internationell grupp i kombination med Pirelli & Däckias framgångsrika organisation. Du kommer tillhöra ett passionerat företag med en stabil position på marknaden där det ges goda möjligheter till utveckling och karriär. Du är placerad i deras nya lokaler i Kista Science Tower.

Din ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Pirelli & Däckia med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Emelie Baeckström på telefonnummer 073-745 06 46 eller emelie.baeckstrom@jurek.se.

Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.

Om verksamheten

Däckia AB är en av Sveriges ledande däckservicekedjor och vänder sig till privatpersoner och företag runtom i Sverige. I kedjan ingår 65 helägda verkstäder och 52 samarbetspartners över hela landet. Däckia har ett brett sortiment av däck och fälg, och tillhandahåller ledande varumärken för allt från stora entreprenadmaskiner till skottkärror. Däckia ägs idag av Pirelli, en italiensk däcktillverkare, som grundades 1872 och som idag har över 36 000 anställda. Pirelli är en av de största däcktillverkarna globalt med försäljning i över 160 länder och ett 20-tal fabriker i ett flertal länder i Europa och Amerika.

De senaste åren har präglats av stabil lönsamhet, tillväxt och utvecklingsprojekt inom flera områden. Grunden för framgångarna är engagerade och kunniga medarbetare och partners.

Sedan maj 2020 arbetar båda bolagen i en integrerad verksamhet i deras nya lokaler i Kista Science Tower.

Dela detta jobb

Logo
Credit & AR Specialist till Pirelli & Däckia

Jurek