ekonomijobb.se

Cost Accounting Specialist till Sandvik

Företag Vindex AB
Ort
Utgår

2021-06-15

Ansök nu

Cost Accounting Specialist till Sandvik

Vindex söker för Sandvik’s räkning en Cost Accounting Specialist. Sandviks globala finansorganisation strävar efter att skydda och öka värdet för intressenter genom att omvandla finansiella data till grund för beslutsfattande och skydda Sandviks kapitalstruktur. Vi strävar efter att vara trogna affärspartners genom att säkerställa högkvalitativa processer och tillhandahålla effektiv, pålitlig och proaktiv ekonomisk analys. Vi går just nu in i en spännande förändringsfas och välkomnar dig att delta i utformningen av vår framtid!

Om rollen:
Vi söker en analytisk och kommunikativ Cost Accounting Specialist som kommer att ha det övergripande ansvaret för uppföljningen av lagerredovisningen på koncernnivå. Detta är en ny roll och det finns mycket fina utvecklingsmöjligheter för rätt person. För att få en grundlig förståelse för Sandviks hantering av lagervärdering och redovisning samt relaterade frågor så som standardkostnad, avvikelser och över- och underabsorption, kommer du att ha ett tätt samarbete med intressenter och divisioner från hela organisationen. Du kommer på ett proaktivt sätt ge förbättringsförslag, löpande uppdatera den finansiella handboken samt utveckla relaterade utbildningskurser och aktiviteter.

När du växer in i din roll kommer du att även att delta i månatliga bokslut där du följer upp relevanta och specifika processer i konsolideringen. Vi håller just nu på att ändra vårt konsolideringssystem och du kommer därför vara delaktig i att effektivisera processerna för att exempelvis eliminera interna vinstdepositioner. Under normala omständigheter innebär rollen också möjligheten att fördjupa din kunskap om vårt företag genom att resa till våra olika avdelningar och lära dig mer om den dagliga verksamheten direkt på plats.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i centrala Stockholm och du rapporterar till Sandvik Group Accounting Manager.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med minst sex års erfarenhet av redovisning, där du har tillbringat större delen av tiden inom tillverkningsindustrin och har mycket goda kunskaper inom lagerredovisning. Du har en relevant universitetsexamen och det är meriterande om du har erfarenhet av IFRS-standarder, koncernredovisning och har arbetat i flertalet redovisningssystem. Då Sandvik är en global organisation baserad i Sverige, är utmärkta kunskaper i engelska ett krav medan svenska är meriterande.

Vi lägger stort värde i dina personliga egenskaper, främst att du har en god kommunikationsförmåga. Du kan förklara komplexa frågeställningar på ett pedagogiskt sätt och du trivs i ett stort nätverk av olika kollegor och intressenter. Eftersom detta är en ny roll inom vårt team krävs det också att du är självgående, tar ansvar för ditt eget arbete och är van att leverera med hög kvalitet.

Ansökan:
Denna rekrytering sker i exklusivt samarbete med Vindex AB. Är du den vi söker? Ansök via annonsen. Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Dela detta jobb

Cost Accounting Specialist till Sandvik

Vindex AB