ekonomijobb.se

Corporate IT Sourcing & Vendor Manager

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-01-21

Ansök nu

Corporate IT Sourcing & Vendor Manager

Vill du tillhöra ett världsledande IT-företag? Då har vi nästa utmaning för dig! Till vår kund söker vi nu en Corporate IT Sourcing & Vendor Manager till deras kontor i Stockholm, uppdraget går ut på att hantera IT upphandlingar, förhandlingar och strategiska leverantörsrelationer från början till slut. Start är omgående. Vi jobbar med löpande urval, så skicka din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Academic Work söker för kunds räkning en Corporate IT Sourcing & Vendor Manager. Tjänsten är en ypperlig möjlighet för dig som vill få mer insikter i ett stort internationellt IT bolag!

Funktionen Corporate IT Sourcing & Vendor Management arbetar med IT Sourcing & Vendor Management inom en konern. De koordinerar och stöttar IT verksamheten med IT upphandlingar/förhandlingar, Contract Management samt styr de strategiska IT leverantörer för att skapa mervärde genom kostnadseffektiva IT leveranser med fokus på flexibilitet, skalbarhet och innovation. De arbetar också tillsammans med IT verksamheten där de föreslår alternativa leveransmodeller för att optimera IT leveransen. Du kommer även ansvara för att definiera och säkerställa gemensamma processer, verktyg och standards för IT Sourcing & Vendor Management.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6 månader framåt.

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer vara den som är sammanhållande och koordinerar respektive genomför IT-upphandlingar eller IT inköpsaktiviteter hos en av deras kunder som är en stor koncern. Detta kommer du även göra tillsammans med respektive tjänsteägare och andra supporterande funktioner. Vidare kommer du att arbeta aktivt med och säkerställa att avtal efterlevs av våra strategiska IT-leverantörer samt införa ständiga förbättringar i dessa för att optimera IT-leveransen. Rollens uppgift blir också att stödja, utbilda och samverka med våra lokala IT-avdelningar vad gäller ramverk, processer, guidelines och verktygsstöd inom IT Sourcing & Vendor Management.

Vi söker dig som

  • Har akademisk bakgrund, t.ex. civilekonom/civilingenjör eller systemvetare.

  • Har flerårig erfarenhet av upphandling/inköp och av att hantera leverantörsrelationer med stora aktörer inom IT-branschen. (minst 3 år)

  • Har flerårig erfarenheter som förhandlare med erfarenhet av inköp av Cloud, HW och/eller SW. (minst 2 år)

  • Har god erfarenhet av IT Sourcing & Vendor Management

  • Har mycket goda kunskaper i affärsengelska i tal och skrift

Som person är du flexibel och har inga problem med att sätta dig in i en ny och föränderlig miljö, då denna avdelning jobbar med ett nytt område där alla mallar och riktlinjer inte är satta. Detta kräver att du är strukturerad, tycker om att hålla många bollar i luften samtidigt som du har förmågan att ta egna initiativ i arbetet.

Övrig information

  • Start: Omgående

  • Omfattning: Heltid 6 månader

  • Placering: Stockholm/Kista, tjänsten inleds på distant pga. Covid-19

  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Corporate IT Sourcing & Vendor Manager

Academic Work