ekonomijobb.se

Meritmind har fått i förtroende av Toyota att hantera rekryteringsprocessen av en controller till koncernens finansbolag Toyota Commercial Finance. Vi önskar komma i kontakt med dig som har erfarenhet av att arbeta som finansiell controller och/ eller med redovisning och som nu vill kliva in en i attraktiv roll inom en internationell koncern. Du får en central funktion som innebär kontaktytor både i Sverige och utomlands och det finns goda möjligheter för dig som vill utvecklas och växa med företaget.

Toyotas mål är att bli nummer ett inom materialhanteringsindustrin i Europa. Främst handlar det om tillverkning och försäljning av truckar och supportprodukter, men även automatiserade lagerhanteringssystem, konsulttjänster och finansieringslösningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på finansbolagets ekonomiavdelning som består av tio personer. Finansbolagets uppgift är att supportera koncernens bolag med finansiella produkter och tillgodose behov av finansiella kundlösningar. Du rapporterar till redovisningschef.

  • Löpande bokföring
  • Månatligt bokslutsarbete och koncernrapportering
  • Analys av månatligt finansiellt resultat
  • Rapportering
  • Samarbete med Front och Back Office vid planering av månatliga rutiner
  • Utveckling och förbättring av de finansiella processerna
  • Systemstöd i M3 och Cognos Controller

Kvalifikation och erfarenhet

Vi söker dig som är utbildad ekonom med företrädesvis inriktning mot redovisnings- eller ekonomistyrning. Du har sedan tidigare arbetat med controlling och/eller redovisning i några år och känner dig trygg och bekväm med ovanstående arbetsuppgifter. Det är meriterande med erfarenhet från banksektorn eller kundfinansiering. Du talar och skriver engelska obehindrat.

Personliga egenskaper

Du är självständig och driven men också en serviceinriktad lagspelare. Som person beskrivs du som strukturerad och detaljorienterad med mycket god administrativ förmåga. För att vara framgångsrik i rollen anpassar du dig lätt i en snabbrörlig och dynamisk miljö. Du är analytisk och har en förståelse för affären vilket gör att du har en hög förmåga att tänka strategiskt. Förutom det visar du på integritet och kan leda och driva projekt samt motivera både dig själv och andra.

Placering: Mjölby

Om Toyota

Toyota’s goal is to be Number one in Material Handling in Europe. TMH Commercial Finance AB (TMHCF) is the Financial Services Captive for Sales Finance Activities in Europe and is a financial company with a Swedish bank license. Apart from the Swedish operations TMHCF operates with Branches in France, Germany and Italy support sales finance activities in those markets.

Controller till Toyota, Mjölby

Företag MERITMIND AB
Ort
Utgår

2019-07-21

Ansök nu

Dela detta jobb