ekonomijobb.se

Controller till Sveriges ledande mediahus – Bonnier News

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2019-08-03

Ansök nu

Controller till Sveriges ledande mediahus – Bonnier News

Brinner du för redovisning och vill utvecklas i rollen som Controller i en dynamisk miljö? Gillar du tanken på att vara en viktig spelare i en stor mediekoncern som är mitt i en spännande transformationsresa? Då kan det vara dig som Bonnier News vill ha med på sin resa!

I Bonnier News ingår bland annat varumärkena Expressen, Dagens Nyheter, Dagens Industri, HD-Sydsvenskan, Resumé och Aktuell Hållbarhet. I rollen som Controller på Bonnier News kommer du arbeta mot Live- verksamheten.

Bonnier News Live genomför för Dagens industri, Dagens Nyheter, Veckans affärer, Dagens medicin, Aktuell hållbarhet och Resumé mfl varumärken över 300 event per år. Här samlas Sveriges viktigaste beslutsfattare på nischade och affärsinriktade mötesplatser. Inom Live produceras bland annat Di Gasell, Startup tour, tematiserade konferenser, skräddarsydda events, utbildningar och seminarier i Almedalen.

Du kommer ha ett nära samarbete med ansvarig Business Controller för Live samt projektledare ute i organisationen. Vidare kommer du att stödja verksamheten i redovisningsfrågor och säkerställa rättvisande resultat för projekten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Säkerställa att resultatet blir rättvisande för projekten inom Live
  • Säkerställa avklipp av intäkter och kostnader
  • Avstämningar av balanskonton
  • Följa upp försäljning/fakturering av partnerintäkter
  • Rapportering av provisioner
  • Medverka vid budget och prognos

Du ingår i Bonnier News ekonomiorganisation och tillhör gruppen Business Control och du rapporterar till chef för Live- och läsarverksamheten för Di gruppen.

Din Profil

Vi söker en person som har några års erfarenhet från redovisning och som vill ta steget mot en Controller roll. Du känner dig trygg i dina redovisningskunskaper och vi ser gärna att du har vana av att arbeta i större flöden. Vidare har du goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du har erfarenhet från av Agresso och/eller QlikView.

Som person är du noggrann, positiv och ansvarstagande. Vidare är du självgående, har en kommunikativ förmåga och tycker om att arbeta affärsnära med olika typer av kontakter. Vi önskar en teamspelare som vill vara med på den stora transformationsresan Bonnier News just nu genomgår.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Bonnier News med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Brisheim 070-842 13 77 eller maria.brisheim@mpya.se eller Michaela Järnvall 076-011 87 00 eller michaela.jarnvall@mpya.se

Om Bonnier News

Bonnier News är ett av Sveriges ledande mediehus och befinner sig mitt i den digitala transformationen av mediebranschen. Vi gör stora satsningar på våra varumärken och utvecklingen av vår affär, för att möta utmaningarna och fånga möjligheterna i det framtida medielandskapet. Bonnier News har en passion för media och yttrandefrihet. Som ett av Sveriges ledande mediehus når vi över tre miljoner läsare varje dag.

Bonnier News är ett av sex affärsområden inom Bonnierkoncernen och omfattar Dagens Nyheter, Dagens Industri, Expressen, HD-sydsvenskan, Bonnier Business Media, Bonnier News Lifestyle, tryckerikoncernen Bold Printing Group samt investeringar i ett flertal digitala tillväxtbolag. Bonnier News kommer växa med 40 % till nästa år då Bonnier Magazine & Brands ska integreras med Bonnier News. Detta innebär att en viss omorganisering kommer ske under 2019.

Dela detta jobb

Controller till Sveriges ledande mediahus – Bonnier News

Mpya Finance