ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Controller till stab Ekonomi och Styrning

Ort
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Controller till stab Ekonomi och Styrning

Om arbetsplatsen

Samhällsfrågorna återfinns i Linköpings kommun på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Förvaltningen har en central roll för stadens hållbara tillväxt och utveckling. Vi erbjuder en spännande arbetsplats, i en helt nybyggd aktivitetsbaserad kontorsmiljö, med verksamheter och medarbetare som arbetar inom olika delar av samhällsprocessen.

Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen består Stadsplaneringsavdelningen, Byggavdelningen, Miljöavdelningen, Stadsmiljöavdelningen samt Stabsfunktioner. Under varje avdelning återfinns ett antal enheter. Tjänsten som controller är placerad under ekonomienheten, som återfinns inom stabsfunktionen ekonomi och styrning. Ekonomienheten består i dagsläget av en ekonomichef, fyra controllers och fem ekonomiadministratörer. Som del av detta team får du vara med övriga förvaltningen i dess arbete med att utveckla Linköpings kommun. 

Arbetsbeskrivning

Som Controller på Miljö-och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar du främst med ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du har en viktig roll som stöd till förvaltningens avdelnings- och enhetschefer i arbetet med ekonomiska uppföljningar, prognosarbete, analyser och budgetarbete. I rollen ingår även att medverka i olika arbetsgrupper och projekt på förvaltningen. Du kommer att delta i utvecklingsarbete, utveckling av rutiner och system samt omvärldsbevakning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning som civilekonom, eller annan utbildning som tillsammans med gedigen erfarenhet av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Erfarenhet av arbete som chefsstöd och med affärssystem liknande Unit 4 ERP (tidigare Agresso) är ett krav liksom erfarenhet av att arbete med Office Excel alternativt Google kalkyl.

Vi söker dig som ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och det är meriterande om du har arbetat inom offentlig förvaltning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från samhällsbyggnadsområdet, även om det inte är ett krav. Då arbetet innebär att skriva och formulera underlag samt kommunicera med verksamheterna så behöver du ha goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.

Som person har du en vilja att förbättra och effektivisera. Du är trygg och stabil och har förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och strukturerat sätt samt anpassar din kommunikation efter mottagare och situation. I din yrkesroll är du noggrann och har en förmåga att göra kvalificerade analyser och rimliga bedömningar samt trivs med att arbeta med kvalitetssäkring. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet, förstår din roll men ser till hela verksamheten i agerande och beslut. Vi ser gärna att du är utåtriktad och social och har god förmåga att skapa kontakter och underhålla relationer.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 9727

Dela detta jobb

Controller till stab Ekonomi och Styrning

Linköpings kommun