ekonomijobb.se

logga

Controller till Samhall i Stockholm

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-06-30

Ansök nu

Controller till Samhall i Stockholm

Vill du vara med och göra skillnad tillsammans med Sveriges viktigaste företag? Samhall arbetar dagligen med att bryta utanförskap, stärka självkänslan hos medarbetarna och bidra till en ökad mångfald i arbetslivet. Genom att utveckla sin arbetsförmåga i kunduppdrag kan personer med funktionsnedsättning öka sina möjligheter till arbete på den reguljära arbetsmarknaden.

På Sveriges viktigaste företag är du med och gör skillnad för många. Stimuleras du av siffror och analyser och samtidigt vill arbeta på ett företag som skapar samhällsnytta? Sök då tjänsten som controller redan idag.

Som HR controller på Samhall får du arbeta nära ledningsgruppen kopplat till det strategiska arbetet. Rollen innebär att förmedla relevant information och analyser till övriga i organisationen för att skapa mervärde utifrån ett verksamhetsperspektiv. Du kommer både själv och tillsammans med andra driva utveckling av processer kopplade till styrning och uppföljning samt skapa struktur och leverera enligt uppsatta tidslinjer.

Arbetsbeskrivning

I rollen ansvarar du för uppföljning av Samhalls ägarmål och specifika HR-nyckeltal relaterat till Samhalls arbetsmarknadspolitiska uppdrag att utveckla medarbetare.
Organisatoriskt tillhör du den centrala HR staben och du rapporterar till HR direktören. Operativt kommer du att arbeta nära HR-chefer, CFO, Business Controllers, IT och ekonomiavdelningen i Linköping.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:

  • Uppföljning av Samhalls ägarmål
  • Månadsuppföljning av nyckeltal och statistik inom HR samt medföljande analys
  • Sammanställning och grafisk presentation av månatliga rapporter till ledningsgrupp och styrelse
  • Följa upp och stödja verksamheten med rapporter
  • Utveckling av rapporter från nytt HR-system
  • Delta i kvartals- och årsredovisning samt hållbarhetsredovisning till externa intressenter och styrelse
  • Arbeta proaktivt med analyser av nyckeltal för att ge förslag till åtgärder för att nå uppsatta mål

För att lyckas i tjänsten behöver du vara strukturerad, noggrann samt ha god analytisk förmåga att förstå komplexa sammanhang och förutspå konsekvenser.
Du behöver också på ett proaktivt sätt skapa ett nätverk internt för att kontinuerligt få kunskap om och förståelse för verksamhetens olika förutsättningar.

Vem är du?

Du har en civilekonomexamen eller motsvarande och minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomi- och verksamhetsstyrning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från personalintensiv verksamhet som ex. detaljhandel och god vana att hantera stora mängder data. Du har mycket goda färdigheter i Officepaketet och god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Som person är du driven, prestigelös och självgående med stor vana att ta egna initiativ. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och kan på ett pedagogiskt sätt förmedla information. Du har lätt för att samarbeta med olika människor och skapa goda relationer.

Du erbjuds

Här får du möjlighet att arbeta i en organisation med en öppen företagskultur där många brinner för samhällsnyttan som Samhall står för. Tjänsten avser en tillsvidaretjänst med placering på Samhalls huvudkontor i centrala Stockholm.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Samhall med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström på tel. 070-751 93 43 alt. marie.kallstrom@jurek.se. Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Vill du ställa frågor till facklig representant är du välkommen att kontakta: Siewert Ahlm (Unionen) 070-546 87 17, Asim Zilic (SACO) 070-359 45 15 alternativt Pontus Dilén (Ledarna) 070-621 72 24

Om verksamheten

Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning, handel och omsorg. Vi är rikstäckande med dryga 25 000 anställda på cirka 600 orter och omsätter över nio miljarder kronor per år. I våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera.

Dela detta jobb

logga
Controller till Samhall i Stockholm

Jurek