ekonomijobb.se

Controller till Norvida!

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-03

Ansök nu

Controller till Norvida!

Nu letar Nordens ledande importör av köttprodukter, Norvida, efter en driven controller. Med en ny strategisk tillväxtagenda så händer det mycket hos Norvida. Deras verksamhet har breddat sig och företaget genomgår en spännande fas. Nu behöver de en controller som kan komma in snabbt och sätta sig in i verksamheten och bidra med expertis under 2021. Låte detta som din perfekta nästa utmaning? Sök då tjänsten redan idag då vi arbetar med löpande urval.

Om tjänsten

Om du inte känner igen namnet Norvida så kanske märket köttkultur är mer bekant. Köttkultur är bara ett av projekten som Norvida satsar på idag. I dagsläget arbetar det 35 kollegor tillsammans på kontoret i Sickla, i rollen som controller kommer du ha en nyckelfunktion i företaget och ha mycket kontakt med olika personer såväl internt som externt.

Under sommaren så kommer du gå brevid företagets nuvarande controller så du får en ordentlig överlämning för att sedan ta vid själv i slutet av augusti. Under det här uppdraget så kommer det startas igång en direkrekrytering hos Norvida för en permanent senior controller position. Har du rätt erfarenhet, och är du intresserad så finns det självklart möjlighet för dig att vara med i den processen och så sätt göra Norvida till din långsiktiga arbetsplats.

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Norvida har brutet räkenskapsår per 30 juni så under perioden kommer du jobba med årsbokslutet tillsammans med nuvarande Controller och sedan ansvara för dessa delar vid revisionen i höst. Nuvarande Controller lägger huvuddelen av tiden på rapportering och bokslutspunkter (ca 60-80%) och resterande tid på olika projekt (tex logistik och EDI implementationer). Vad gäller bokföringen så finns det även en redovisingschef på plats som stöttar dig i ditt arbete. I övrigt så ansvarar du för rapportering, forecast-arbete, kontrollering av försäljningssiffror, lagerstatus med mera.

Vi söker dig som

 • Har en avslutad eftergymnasial utbildning inom ekonomi

 • Har 3-5 års erfarenhet av ekonomi, vi ser gärna att du har minst något års erfarenhet av en controller funktion

 • Har mycket goda kunskaper i Excel

 • Har mycket goda IT kunskaper generellt och om affärssystem (Norvida har Jeeves) samt gärna också analysverktyg som tex Clickview

 • Har goda kunskaper i redovisning och tillhörande uppgifter som tex rapportering och uppföljning

 • Har mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift, då båda språken används i det dagliga arbetet

 • Har erfarenhet från handels- / importbolag med stor transaktionsvolym, lagerredovisning och inköp i utländsk valuta är önskvärt, men inget krav

Som person är du:

 • Självgående

 • Kommunikativ

 • Noggrann

 • Ansvarstagande

Övrig information

 • Start: Omgående, nu i början på juni

 • Omfattning: till årsskiftet, möjlighet att vara med i en rekrytering för en permanent position

 • Placering: Sickla

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Norvidas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Norvida vill och ska vara Nordens ledande leverantör av importerade köttprodukter. De ska ha bäst anseende bland kunder och konsumenter och vara ledande på varje marknad där de verkar. Detta innebär: Att de utifrån tydliga krav på kvalitet, etik och säkerhet erbjuder styckade och beredda köttprodukter från kvalitetsproducenter över hela världen – åt dagligvaruhandel, storhushåll och livsmedelsindustri i Norden.

Läs även mer om ett av deras nya projekt här

Dela detta jobb

Controller till Norvida!

Academic Work