ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Controller till LSS Funktionsstöd

Ort
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Controller till LSS Funktionsstöd

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Som controller ingår du i ledningsgruppen för LSS Funktionsstöd. Du agerar chefsstöd och ansvarar för budget, prognos och uppföljning. Du ingår även i ekonomifunktionen inom Leanlink. 

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som controller är väldigt brett med stort fokus på fortsatt utveckling av ekonomistyrning. Du har ett gemensamt uppdrag tillsammans med dina kollegor inom Leanlink att driva utvecklingsarbetet framåt. 

Vi sätter helheten före detaljer och vi ser en professionell och högkvalitativ ekonomistyrning som en viktig förutsättning för att vi ska kunna styra proaktivt och driva utveckling inom vårt ansvarsområde för vård, stöd-och omsorg. Som ansvarig ekonom kommer du leda en stor och omfattande omställning från avtalsstyrning utifrån intäkt till verksamhetsstyrning utifrån verksamhetsuppdrag. Du till bidrar med värdeskapande analys, verksamhetsstyrning och utveckling i nära samarbete med våra andra funktioner. 

I arbetet som controller för LSS Funktionsstöd ingår bland annat att; 

  • Ha helhetsansvar för och leda ekonomiprocessen med delprocesserna, budget, uppföljning, prognos, delårsrapportering och bokslut 

  • Delta i ett pågående förbättringsarbete av ekonomistyrningsprocessen där utveckling av verksamhets- och ekonomistyrning, produktionsmått/nyckeltal samt analys- och kalkylarbete är särskilt prioriterat

  • Ge konsultativt stöd i ekonomifrågor till cheferna samt stötta med relevanta beslutsunderlag

  • Ansvara för att kommunens riktlinjer för styrning, ledning och samordning av den ekonomiska verksamheten efterlevs och utvecklas 

Tillsammans ska ni förbättra ekonomistyrningen och analysarbetet inom förvaltningen i syfte att skapa en ekonomistyrning som sätter helhet för delar som är professionell och håller en hög kvalite och som ger ledningen förutsättningar att styra proaktivt och driva utveckling inom vård, stöd, omsorg och service. 

Du ingår i ett nätverk där uppdraget är att både företräda LSS Funktionsstöd och bidra till förvaltningsövergripande ekonomifrågor som rör ekonomiprocessen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi. Arbetet kräver att du har goda kunskaper inom IT samt inom svenska språket i tal och skrift då arbetet innebär många kontakter och skriftlig dokumentation. Du har troligen erfarenhet av arbete som controller för en större verksamhet. Det är meriterande med erfarenhet från kommunal sektor eller annan politiskt styrd verksamhet, erfarenhet av att arbeta med förändringsprocesser samt erfarenhet av att arbeta med framåtblickande ekonomistyrning. 

För att lyckas i rollen behöver du trivas i en dynamisk miljö med en hög aktivitetsnivå. Du trivs med att ha ett brett ansvarsområde där du får möjlighet att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Du behöver också vara nyfiken på förändring och utveckling. 

Vidare har du god analytisk förmåga med förståelse för såväl helheter som förmågan att sätta dig in i detaljer vid behov. Du är strukturerad med god planeringsförmåga och du har förmågan att leverera inom givna tidsramar. Att vara kommunikativ och förtroendeingivande i möten och samarbeten likväl som att agera affärsmässigt är självklart för dig. 

Vi kan erbjuda ett mycket viktigt och spännande uppdrag med stora möjligheter att själv vara med att aktivt påverka vår utvecklingsresa.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9580

Dela detta jobb

Controller till LSS Funktionsstöd

Linköpings kommun