ekonomijobb.se

Controller till Livsmedelsverket

Företag Livsmedelsverket
Ort
Utgår

2021-03-08

Ansök nu

Controller till Livsmedelsverket

På Livsmedelsverket har vi nu stort fokus på att säkra en framåtriktad och medveten ekonomistyrning. Vi gör en översyn av vår avgiftsmodell och arbetet med finansiella principer kopplat till myndighetens avgiftssättning. Vi önskar även se över arbetssätt för att effektivisera och kvalitetssäkra våra processer inom myndighetens avgiftsområde. Nu söker vi dig som med erfarenhet av controllerarbete och avgiftssättning med ett analytiskt, innovativt arbetssätt vill bidra till detta arbete!

Ekonomiavdelningen
Ekonomiavdelningen, som idag består av ca 17 personer, är en av stödfunkfunktionerna inom området Strategisk utveckling och stöd (SUS). Vårt huvuduppdrag är att samordna Livsmedelsverkets ekonomiprocess och vara kompetensstöd i ekonomiska frågor. Vi är uppdelade i tre team med inriktning på redovisning, controlling och inköp/upphandling. På avdelningen har vi en positiv och hjälpsam kultur, där alla samarbetar och stöttar varandra.

Arbetsuppgifter
I denna roll kommer du att:

  • Samordna och delta i utvecklingen av myndighetens avgiftsarbete

  • Ansvara för beräkning och uttag av myndighetens avgifter

  • Ansvara för avgiftssamråd med ESV

  • Nära kontakt med företrädare för branschorgan

  • Ekonomisk planering, analys och uppföljning

  • Budget- och prognosarbete

  • Utveckla rapportering och nyckeltal

  • Ta fram ekonomiska analyser/rapporter och beslutsunderlag

  • Statistik och internkontroll

  • Delta i projekt och utveckla processer

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen behöver du ha en högskoleutbildning som civilekonom eller motsvarande, alternativt lång arbetslivserfarenhet inom ekonomi. Du ska också ha erfarenhet från arbete med avgifter inom offentlig sektor (gärna statlig) och arbete med budgetering, prognostisering, analysarbete och uppföljning. Vi ser gärna att du har arbetat med flerfinansierad verksamhet samt tycker det är roligt och givande att arbeta med människor.

Vana att arbeta i ekonomisystem (gärna Agresso/UBW) samt goda kunskaper i Excel är ett krav. Du ska också uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Som person är du analytisk och strukturerad. Du kommer gärna med utvecklings- och förbättringsförslag och har ett lösningsfokuserat förhållningssättDu är lyhörd, prestigelös och har lätt för att skapa relationer. Givetvis bidrar du till verksamhetens värdegrund och ett positivt samarbetsklimat. För att trivas i rollen är du trygg i dig själv och din profession där du litar på din kompetens och de beslut du fattar. 

Du har en pedagogik och tydlighet som gör att du både skriftligt och muntligt är duktig på att presentera information till större och mindre arbetsgrupper. Du tar eget ansvar för dina processer och håller dig uppdaterad inom ansvarsområdet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Susanna Hjort. Representant för SACO  är Emelie Gräll och för ST Annika Gunnarsson. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: SUS/Ekonomiavdelningen

Diarienummer: 2020/03980

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Dela detta jobb

Controller till Livsmedelsverket

Livsmedelsverket