ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Controller till Karolinska Universitetssjukhuset

Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-27

Ansök nu

Controller till Karolinska Universitetssjukhuset

Referens nummer

2021/3880

Om oss
Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 15 000 medarbetare och cirka 19 miljarder i årlig omsättning. Tillsammans med Karolinska Institutet utgör sjukhuset ett medicinskt centrum med högt internationellt anseende.

Stab Ekonomi och Inköp söker nu en Financial controller. Stabens uppdrag är bland annat att tillse att sjukhusets ekonomiska resultat redovisas på ett korrekt sätt både externt och internt. Vi stöttar verksamheten i planering, uppföljning, rapportering och analys av Karolinskas ekonomi och vårdproduktion. Vi ansvarar för ekonomistyrning av teman och funktioner samt utveckling och förvaltning av våra ekonomiprocesser såsom ekonomisk planering, uppföljning, självkostnader och KPP (Kostnad Per Patient).

Karolinska har verksamhet både i Huddinge och Solna. Sjukhusen har bra kollektivtrafiksförbindelser och goda parkeringsmöjligheter. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med goda förmåner och trevliga kollegor.

Om tjänsten
I rollen som Financial controller på Karolinska kommer du arbeta självständigt och bidra till att skapa värde för verksamheten genom att säkerställa bra processer för att planera, analysera samt följa upp produktion, intäkter och kostnader inom respektive område. Du fungerar som ett kvalificerat bollplank till verksamheten i samtliga ekonomifrågor.

Rollen inkluderar:

 • Att fungera som stöd och bollplank till chefer inom samtliga berörda ekonomiprocesser i den vårdnära verksamheten

 • Bidra till effektiva och kvalitetssäkrade ekonomiprocesser

 • Delta i bokslutsarbete och avstämningar

 • Ekonomisk rapportering till chefer och ledning inom respektive Tema/Funktion

 • Göra pedagogiska och analytiska presentationer

 • Ekonomiska ad hoc analyser, kalkyler med mera

 • Utredningar av intäkts- och kostnadsrelaterade frågor i samarbete med verksamheten

 • Bidra till att förbättra och kvalitetssäkra berörda processer  

Du kommer att ingå i Stab Ekonomi och Inköp och rapporterar till Enhetschef Financial Control.

Vi söker
Vi söker dig som är en ansvarstagande, självgående och driven person som ser lösningar och kan ta egna initiativ. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och har god kommunikativ förmåga vilket gör att du på ett professionellt sätt kan förmedla information. I ditt arbete är du strukturerad, noggrann och analytisk och har förståelse för detaljerna, men du har även en förmåga att se samband ur ett större perspektiv.

Kvalifikationer  
Krav

 • Akademisk examen inom ekonomiområdet

 • Minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet efter examen

Meriterande

 • Erfarenhet av att kommunicera och hålla presentationer för icke-ekonomer

 • Erfarenhet av att ta fram analysmaterial och att arbeta med stora datamängder 

 • Goda kunskaper i Excel samt arbete i ekonomisystem, BI-verktyg med mera

 • God kunskap inom redovisning

 • Goda kunskaper i svenska och engelska  

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Stab Ekonomi och inköp
För att stödja sjukhusets alla kliniska verksamheter arbetar jurister, ekonomer, kommunikatörer, HR, Inköpare och IT för att vi tillsammans ska generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare!

Vår vision är vara ett professionellt stöd som gör det möjligt för Karolinska att uppnå sin vision att bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag. Vårt arbete utgår från sjukhusets övergripande strategier och vi arbetar utifrån sjukhusets värderingar Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet

"Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion."


Läs mer om Region Stockholm på regionstockholm.se(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

SACO

Telefon
saco.karolinska@regionstockholm.se

Namn

Vision

Telefon
vision.karolinska.karolinska@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Controller till Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset