ekonomijobb.se

Controller till Karolinska Universitetssjukhuset

Ort
Utgår

2021-10-06

Ansök nu

Controller till Karolinska Universitetssjukhuset

Om oss

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus med ca 15 000 medarbetare och ca 19 miljarder i årlig omsättning. Tillsammans med Karolinska Institutet utgör sjukhuset ett medicinskt centrum med högt internationellt anseende.

Stab Ekonomi och Inköp söker nu en controller. Stabens uppdrag är att tillse att sjukhusets ekonomiska resultat redovisas på ett korrekt sätt både externt och internt. Vi stöttar verksamheten i planering, uppföljning, rapportering och analys av Karolinskas ekonomi och vårdproduktion. Vi ansvarar för ekonomistyrning av teman/funktioner och staber samt utveckling och förvaltning av våra ekonomiprocesser så som ekonomisk planering, självkostnader och KPP samt fakturering. Vi har även ett samordnande ansvar för styrningsfrågor samt ansvarar för upphandling och inköp.

Karolinska har verksamhet både i Huddinge och Solna. Sjukhusen har bra kollektivtrafiksförbindelser och goda parkeringsmöjligheter. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med goda förmåner och trevliga kollegor. Läs mer om våra förmåner på karolinska.se/jobba-hos-oss/vara-formaner/.

Om tjänsten

I rollen som controller på Karolinska kommer du att arbeta självständigt och bidra till att skapa värde för verksamheten genom att säkerställa bra processer för att planera, analysera samt följa upp produktion, intäkter och kostnader inom respektive område. Du fungerar som ett kvalificerat bollplank till verksamheten i samtliga ekonomifrågor.

Du kommer att ingå i Stab Ekonomi och Inköp och rapporterar till Enhetschef Financial Control.  

Rollen inkluderar

 • Att fungera som stöd och bollplank till chefer inom samtliga berörda ekonomiprocesser i den vårdnära verksamheten

 • Bidra till effektiva och kvalitetssäkrade ekonomiprocesser

 • Delta i bokslutsarbete och avstämningar

 • Ekonomisk rapportering till chefer och ledning inom respektive Tema/Funktion

 • Göra pedagogiska och analytiska presentationer

 • Ekonomiska ad hoc analyser, kalkyler mm

 • Utredningar av intäkts- och kostnadsrelaterade frågor i samarbete med verksamheten

 • Bidra till att förbättra och kvalitetssäkra berörda processer

Kvalifikationer

Krav:

 • Akademisk examen inom ekonomi

 • Minst 3 års arbete i roll som controller

Meriterande:

 • Erfarenhet från hälso- och sjukvårdssektorn

 • Erfarenhet av att kommunicera och hålla presentationer för icke-ekonomer

 • Erfarenhet av att ta fram analysmaterial och att arbeta med stora datamängder

 • Goda kunskaper i excel samt arbete i ekonomisystem, BI-verktyg mm

 • God kunskap inom redovisning

 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Vi söker

För att du ska trivas i tjänsten tror vi att du är en ansvarstagande, självgående och driven person  som ser lösningar och kan ta egna initiativ. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och har god kommunikativ förmåga vilket gör att du på ett professionellt sätt kan förmedla information. I ditt arbete är du strukturerad, noggrann och analytisk och har förståelse för detaljerna, men du har även en förmåga att se samband ur ett större perspektiv. 

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Stab Ekonomi och inköp
För att stödja sjukhusets alla kliniska verksamheter arbetar jurister, ekonomer, kommunikatörer, HR, Inköpare och IT för att vi tillsammans ska generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare!

Vår vision är vara ett professionellt stöd som gör det möjligt för Karolinska att uppnå sin vision att bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag. Vårt arbete utgår från sjukhusets övergripande strategier och vi arbetar utifrån sjukhusets värderingar Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter
Namn
SACO
Telefon
saco.karolinska.karolinska@sll.se

Namn
Vision
Telefon
vision.karolinska@sll.se

Dela detta jobb

Controller till Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset