ekonomijobb.se

logga

Controller till ICA-handlarnas Förbund

Ort
Utgår

2021-05-25

Ansök nu

Controller till ICA-handlarnas Förbund

Vill du arbeta med ett av Sveriges mest kända varumärken i en organisation med stark entreprenörsanda? Trivs du i en företagskultur som genomsyras av engagemang? Nu har du chansen att vara en del av finansavdelningen i medlemsorganisationen som stöttar Sveriges alla ICA-handlare, vi söker en controller!
 
Vi erbjuder dig 
En roll inom ett välkänt bolag med gott renommé där du får bidra med uppgifter till flertalet ICA-bolag och vår kapitalförvaltning. Förutom att detta är en kvalificerad och stimulerande roll inom ICAs ägarbolag så kommer du även ingå i en organisation av kompetenta kollegor där arbetet präglas av ett gott samarbete och trivsel. Finansavdelningen hos oss är ett litet team som arbetar brett över hela verksamheten. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Vidare uppmuntrar vi våra medarbetare med generösa förmåner.
 
Din roll 
Som Controller för ICA-handlarnas Förbund jobbar du med sammanställning och analys av rapporter, presentationer och andra ekonomiska underlag. Controlling-uppgifterna rör antingen Förbundets egen verksamhet, Förbundets kapitalförvaltning, ICA Gruppen (och dess dotterbolag), ICA Sverige eller Förbundets medlemmar (exv. lönsamhetsaspekter i butiksbolagen). Du förväntas därmed bidra i arbete rörande ICA:s affärsmodell och över tid kunna bidra i ägarstyrningen av Förbundets dotterbolag.  Det finns en uttalad ambition att du så småningom relativt självständigt kan driva projekt av skiftande karaktär. Mottagare av rapporter och analyser är ledningen och styrelsen för ICA-handlarnas Förbund.  
 
Arbetsuppgifter:

  • Sammanställning av rapportpaket  

  • Analyser och kommentarer till rapporter  

  • Framtagande av analyser och presentationer   

  • Framtagande av ekonomiska presentationer inför ledningsmöten och styrelsemöten

  • Bidra i projektarbete 

  • Direkt eller indirekt representera ICA-handlarnas Förbund vid dialog med övriga ICA-bolag  

Vem är du? 
Som Controller har du direkt eller indirekt tillgång till en stor mängd information vilket kräver en hög personlig integritet. Vi söker en analytisk person med stort affärsintresse som har förmågan att se vad som ligger bakom siffrorna. Som person är du kommunikativ och nyfiken. Du är även duktig på att vara lyhörd och engagerad. Vi ser gärna att du har en utmärkt förmåga att se med ett helhets- och helikopterperspektiv. För rollen ska du även ha en god samarbetsförmåga och ett starkt personligt driv. Du är prestigelös och utför dina arbetsuppgifter utifrån ett självgående perspektiv. Att vara stresstålig är också lämpligt för tjänsten.
 
För att lyckas i rollen ska du ha en examen från högskola eller universitet inom ekonomi.   
Vi tror att du har 3-5 års controlling-erfarenhet , samt mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint. Det är särskild meriterande om du har erfarenhet av ICA sedan tidigare.
 
Din nya arbetsgivare
ICA-handlarnas Förbund är medlemsorganisation för Sveriges alla ICA-handlare och majoritetsägare i ICA Gruppen. Vår uppgift är att stärka ICA-handlarnas möjligheter att äga och driva butiker med lönsamhet, konkurrenskraft och högt kundförtroende samt även i övrigt tillvarata medlemmars gemensamma intressen. 
 
Förbundet består av drygt 1500 medlemmar (ICA-handlare) och 45 medarbetare som arbetar med bland annat medlemsservice, kapitalförvaltning, ägarstyrning, kommunikation, näringslivsfrågor, HR, ekonomi och juridik. ICA-handlarnas Förbund har sitt huvudkontor i fina lokaler i nya ICA-huset på Kolonnvägen i Solna.  
 
Har vi väckt ditt intresse?
Vi hoppas det! Varmt välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev  senaste den 25 maj.
 
Dina eventuella frågor besvaras av Bo Sandström, CFO, telefon 08-55 33 99 19 eller e-post bo.sandstrom@icahandlarna.se alternativt Karin Axelsson, HR strateg, telefon 08- 55 33 99 32 eller e-post karin.axelsson@icahandlarna.se.

Dela detta jobb

logga
Controller till ICA-handlarnas Förbund

ICA-handlarnas Förbund AB