ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gymnastik- och Idrottshögskolan, GIH, söker nu en controller med ansvar för budget och uppföljningsfrågor

Dina arbetsuppgifter

Vill du vara med och bidra i en organisation präglad av idrott och hälsa? GIH är en kunskapsintensiv organisation som befinner sig i en utvecklingsfas där ekonomisk planering och styrning är viktiga strategiska frågor. Som controller ingår du i ekonomifunktionen tillsammans med en ekonomiansvarig, en redovisningsekonom och en ekonomiadministratör. Vi har vår arbetsplats på högskolans campus som ligger centralt i Stockholm, nära Stockholms Stadion.

GIH är ett mindre lärosäte vilket innebär att ditt arbete blir varierat och spänner över både strategiska och operativa uppgifter. Du kommer att arbeta verksamhetsnära och i tät dialog med cheferna på GIH:s institutioner och avdelningar.

Dina arbetsuppgifter innebär i huvudsak:

  • att utarbeta budget och prognoser för hela GIH och stödja institutioner och avdelningar i budgetarbetet

  • budgetuppföljning på övergripande nivå, institutions- och avdelningsnivå

  • konsultativt och strategiskt stöd till GIH:s ledning och chefer när det gäller uppföljning, analyser och beslutsunderlag

  • utveckling av rutiner och processer avseende budget- och prognosarbetet

  • att bidra till uppföljning av externfinansierad verksamhet och projekt

  • att delta i andra förekommande uppgifter på ekonomifunktionen

Som controller arbetar du i GIH:s ekonomisystem Agresso/UBW ERP, och till viss del även med information från det studieadministrativa systemet Ladok och Time Edit där lärarnas tjänsteläggning ligger.

I rollen finns goda möjligheter att utvecklas med utökat ansvar över tid. Vi erbjuder en arbetsplats med engagerade kollegor, hög trivsel och bra arbetsmiljö där det finns förutsättningar till en god balans mellan arbete och fritid.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomisk högskoleutbildning och flerårig erfarenhet som controller eller motsvarande. Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande. Du har arbetat med budget, uppföljning och analys samt har goda kunskaper inom redovisning. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel samt i något ekonomisystem, gärna Agresso. Erfarenhet av Ladok är ett plus.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har analytisk och strategisk förmåga. Som person är du kommunikativ och kan kommunicera kring ekonomifrågor på ett pedagogiskt sätt. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Du är strukturerad och noggrann men vet att det också behövs ett flexibelt arbetssätt för att kunna stötta verksamheten på bästa sätt. Du är intresserad av att bidra till utveckling och värdesätter ett gott samarbete såväl inom högskolan som med externa samarbetspartners.

Mycket stor vikt fästs vid personlig lämplighet för anställningen.

Information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar GIH med ProAstri. För ytterligare information kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Karolina Öberg, ProAstri, på karolina@proastri.se eller på tfn 070-745 67 66.

Du kan även kontakta HR- och ekonomichef Marielle Andrésen, marielle.andresen@gih.se, telefon 08-120 538 13. Fackliga företrädare är Marjan Pontén OFR-ST, marjan.ponten@gih.se, telefon 08-120 538 17 och Kerstin Hamrin Saco-S, kerstin.hamrin@gih.se, telefon 08-120 538 16.

Du söker tjänsten via GIH:s hemsida och vi ser fram emot din ansökan senast den 3 februari 2023. GIH verkar för mångfald och jämställdhet inom samtliga anställningskategorier. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Om GIH
Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, är en högskola i utveckling. GIH är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, prestationsutveckling, fysisk aktivitet och hälsa. Vi utbildar lärare i skolämnet idrott och hälsa, såväl som tränare, sport managers, idrottsvetare och forskare. Vi bedriver forskning med hög kvalitet och samhällsrelevans inom ämnet idrottsvetenskap med fokus på människan i rörelse. Vid GIH arbetar och studerar 160 medarbetare och 1 400 studenter. Högskolan är belägen i centrala Stockholm i nära anslutning till Stockholms Stadion och ett stort idrotts- och friluftsområde. GIH är ett lärosäte som värnar om att ge plats för kvalitet, engagemang och nytänkande.

logo

Controller till GIH

Ort
Utgår

2023-02-03

Ansök nu

Dela detta jobb