ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Controller till FCG

Företag Mpya Finance AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-25

Ansök nu

Controller till FCG

Är du trygg i din redovisningskompetens, intresserad av hur man bäst kan använda olika systemstöd, van vid att hantera stora datamängder och har ett intresse för att driva olika typer av förändringsprojekt från start till mål? Kanske vill du utvecklas till Controller hos FCG?

Vad kan FCG erbjuda dig?
Känner du att du, med din redovisningskompetens som god grund, vill utvecklas inom analys är detta en spännande möjlighet. Eftersom rollen är ny ges du också möjlighet att vara med och forma processer, rutiner och interaktionen med våra utländska dotterbolag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

I rollen som Controller har du många kontaktytor och arbetar med såväl den finansiella som den affärsmässiga rapporteringen internt och till styrelse och ledning. Du attraheras av ett systematisk, analytiskt tänkande och kommer att självständigt få ta fram datadrivna beslutsunderlag och analyser. I denna roll rapporterar du till Head of Business Control och är placerad på vårt huvudkontor i centrala Stockholm.

  • Rapportering och analys av månadsresultatet

  • Analys och rapportering av våra utländska bolags resultat

  • Utveckling av ett mer proaktivt, affärsnära samarbete med verksamheten

  • Intäktsfördelning i samarbete med redovisningsavdelningen

  • Ansvar för och löpande kontakt/samarbete med de externa redovisningsbyråerna som sköter redovisningen för våra utländska bolag

  • Löpande process-och rutinutveckling samt medverka och driva olika projekt samt att utveckla användandet av diverse system

  • Vidare kommer du få möjligheten att arbeta med analys med avstamp i redovisningen. Du har ett nära samarbete med övriga i Finansteamet och rapporterar till Head of BC.

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk eller eftergymnasial utbildning och gedigen erfarenhet av redovisning. Du har erfarenhet av, eller ett starkt intresse av att utvecklas mot, analys och uppföljning. Vidare uppskattar du att jobba med kontinuerlig utveckling av processer och rutiner samt behärskar engelska flytande i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är flexibel och prestigelös samt har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. För att lyckas i rollen krävs att du har god analytisk förmåga samt arbetar noggrant och strukturerat.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar FCG med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande – varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Dela detta jobb

Controller till FCG

Mpya Finance AB