ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Controller till barn- och skolförvaltningen

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-13

Ansök nu

Controller till barn- och skolförvaltningen

Referensnummer

2021/1163

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Vi söker 2 controllers, en redovisningscontroller och en controller i förskola/grundskola, som tillsammans med oss vill skapa de bästa förutsättningarna för fortsatt utveckling.
Avdelningen för Ekonomi och strategisk lokalplaneringsavdelningen har en utvecklande, lärande och spännande resa framför sig.

Vi söker två medarbetare till vårt team både i det operativa och strategiska arbetet. Vårt mål är att ge ett kvalificerat stöd i ekonomifrågor som bidrar till verksamhetens utveckling. Gemensamt för samtliga stödverksamheter är att vi finns till för att avlasta och stödja kärnverksamheten, så att skolledare, lärare och annan pedagogisk personal kan lägga tid och fokus på kärnuppdraget, dvs. barn och elevers utveckling mot likvärdig utbildning och undervisning med hög och jämn kvalitet. Som anställd i en stödfunktion ingår det därför, oavsett hur det egna grunduppdraget är definierat, att alltid sträva efter att ge bästa möjliga service och att tillsammans med övriga stödfunktioner möta kärnverksamhetens behov på ett så bra sätt som möjligt.

Du välkomnas av ett härligt gäng på sju personer med bred kompetens och god sammanhållning. Vi hjälper varandra när det behövs, arbetar mycket digitalt och har därför stora möjligheter att själv påverka hur våra arbetsdagar ser ut och har alltid nära till skratt.

Arbetsuppgifter
Som controller på barn- och skolförvaltningen arbetar du strategiskt för att utveckla ekonomiarbetet. Du kommer ha ett nära samarbete med mig andra controllers, ekonomer, verksamhetschef och utbildningschefer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta budget, uppföljning, redovisning, bokslut, utredningsuppdrag och service till rektorer, verksamhetschef och utbildningschefer.

Som redovisningscontroller arbetar du huvudsakligen med att samordna och styra redovisningsfrågor inom förvaltningen samt ansvara för process och rapportering av del– och årsbokslut för hela förvaltningen. Du ansvarar också för förvaltningskontorets budget- och uppföljningsprocess.

Som controller i förskola/grundskola arbetar du huvudsakligen med ekonomistyrning, budget och uppföljning av våra olika utbildningsområden för att säkerställa ett effektivt resursutnyttjande och är en del av verksamhetens ledningsgrupp som ett stöd i ekonomifrågor.   

Vi söker dig som
Har relevant ekonomiexamen från högskola/universitet och dokumenterade erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. God digital vana samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är ett krav. Vi förutsätter också att du har goda kunskaper i Office-paketet, framförallt i Excel.  Meriterande är om du har kunskap i affärssystemet Raindance och/eller analysverktyget Qlickview som vi använder.

Som person är du initiativtagande och utvecklingsinriktad. Du har en god samarbetsförmåga och kan presentera ekonomi på ett pedagogiskt sätt. Du trivs i en miljö som ställer höga krav och du har ett strategiskt sätt att tänka och är skicklig på att hantera komplexa frågor.

Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och friskvård. Vi är en modern arbetsplats där det finns möjlighet till distansarbete utifrån verksamhetens behov.

Ange i ansökan vilken av rollerna som du är intresserad av.

Ansökan
Du är välkommen att kontakta Chefsrekryterare Malin Olsson, 046-359 98 34, vid frågor om tjänsten.
Ansök gärna direkt, vi intervjuar löpande.

Kontaktperson(er)

  • André Levin, Ekonomichef, andre.levin@lund.se

  • Malin Olsson, Chefsrekryterare, 046-359 98 34

Dela detta jobb

logga
Controller till barn- och skolförvaltningen

Barn- och skolförvaltningen i Lunds kommun