ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Controller med verksamhetsfokus

Företag Sjöfartsverket
Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Controller med verksamhetsfokus

Är du analytisk, driven och gillar samspelet mellan ekonomi och verksamhet? Gillar du att stötta och utmana chefer i utveckling och effektivisering av affärsprocesser? Har du dessutom god förståelse för planerings- och uppföljningsprocessen i en komplex organisation? Då kan detta vara helt rätt tjänst för dig!

Att arbeta som controller på Sjöfartsverket
Vi söker nu en Controller som vill stötta och utmana våra olika enheter med finansiell uppföljning, information och analys. Du tillhör Sjöfartsverkets controllerenhet, som ansvarar för Sjöfartsverkets ekonomistyrning, budget- och prognosprocess, verksamhetsrapportering samt verksamhetsuppföljning. Enheten lämnar anvisningar och fastställer rutiner avseende ekonomisk uppföljning och ansvarar för delar av den ekonomiska interna kontrollen på verket. Enheten utgör chefs- och ledningsstöd till verksamheten samt genomför särskilda utredningar inom det ekonomiska området.

Sjöfartsverkets ekonomiavdelning står inför en digital resa där nytt affärssystem och ny ekonomimodell kommer att implementeras under 2022.  Utöver ekonomiteamets vanliga leveranser kommer stort fokus närmsta tiden att ligga på att implementera nytt system och att effektivisera och digitalisera processer inom ekonomi.

Arbetsuppgifter
Som Controller på Sjöfartsverket kommer du att kliva in vår operativa verksamhet. Genom att stötta utmana våra olika enheter med finansiell uppföljning, information och analys bidrar du till att säkerställa ett effektivt utförande av vårt uppdrag. Du blir ett viktigt ledningsstöd både i den operativa ekonomiska verksamheten såväl som i det framåtriktade strategiska arbetet med enheternas verksamhetsplanering. Du bidrar till att säkerställa ett effektivt utförande av vårt uppdrag genom att kontinuerligt identifiera, kvantifiera och analysera risker och möjligheter.

Vem är du?
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för samspelet mellan verksamhet och ekonomi och som ser värdet i att vara en strategisk affärspartner för verksamheten. Du har lätt för att identifiera, strukturera och analysera ekonomiska system och datamängder, och har förmåga att presentera resultatet på ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt för mottagaren. Du är mån om att leverera med kvalitet och med fokus på väsentligheter, samt har en prestigelös och flexibel inställning till teamets totala leverans. Du samarbetar väl med andra samtidigt som du är självgående och trivs med att ta eget ansvar i dina leveranser. Du kommunicerar på ett lyhört och förtroendeingivande sätt samt ser kunskapsdelning som en självklarhet.

För tjänsten krävs att du har:

  • Akademisk utbildning som civilekonom eller motsvarande utbildning, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

  • Några års erfarenhet av chefsstöd som controller i en större organisation.

  • Mycket goda kunskaper i Excel och goda kunskaper i PowerPoint.

  • Förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet från strategisk affärsutveckling genom chefsstöd.

  • Erfarenhet från en aktiv roll inom affärssystems- eller ekonomimodellsbyte.   

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning med tillsättning snarast. Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning. Intervjuer kommer att hållas via Skype.

Upplysningar:
Ekonomichef Kajsa Bellinger, 010-478 46 71 eller kajsa.bellinger@sjofartsverket.se

Fackliga företrädare:
Saco-S Jesper Svensson, OFR/ST Tapani Hoffrén, Seko Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 5 december 2021.
Diarienummer: 21-04703.

Dela detta jobb

Controller med verksamhetsfokus

Sjöfartsverket