ekonomijobb.se

Controller inom Price och Revenue till Elon Group

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-05-17

Ansök nu

Controller inom Price och Revenue till Elon Group

För dig som har ett genuint intresse för siffor kan vi nu erbjuda en spännande roll som Controller inom Price och Revenue på Elon Group. Elon Group vill vara en attraktiv arbetsplats, där arbetsklimatet präglas av respekt för dig som individ. Är du redo att ta dig an rollen som Controller med fokus på priser och marginaler? Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Elon Group är ett ledande företag med fokus på vitvaror. Som Controller inom Price and Revenue arbetar du nära både försäljnings- och inköpsavdelningen. Du arbetar tillsammans med dina kollegor för att förbättra processer och gemensamt nå uppsatta strategier och mål.

Som Controller inom Price and Revenue kommer du arbeta fokuserat med Elon Groups marginaler och priser. Du ansvarar för att ha koll på företagets prisstrukturer och analyserar hur Elon Group sätter priserna, och var de sätts. I rollen som Controller driver du prishanteringen och arbetar således med att både ta fram nya priser som att uppdatera befintliga. Du följer kontinuerligt upp ditt arbete över hur marginalerna ser ut i jämförelse med konkurrenter och vad som behöver åtgärdas för att optimera processerna. Löpande informerar du också CFO (Chief Financial Officer) om utveckling och relation till budget och prognos.

Som ny i rollen kommer du få en introduktion som anpassas efter dig och vad du har med dig sedan tidigare. Du kommer få stöttning i ditt vardagliga arbete av en senior kollega, där ni tillsammans kan dela kunskap och driva arbetet mot organisationens mål.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work, men du anställs direkt på Elon Group. Du utgår från kontoret i Hammarby Sjöstad i Stockholm eller huvudkontoret i Örebro.

Arbetsuppgifter

 • Samla in och analysera bolagets prismarginaler samt driva prishantering

 • Att tillsammans med gruppen skapa planer och aktiviteter för att hantera avvikelser

 • Löpande följa upp och fastställa resultat

 • Arbeta med ekonomiska underlag och insamling av data i bolagets system

 • Arbeta med budget och prognos tillsammans med controller-kollega

Vi söker dig som

 • Har en universitets- eller högskoleexamen inom ekonomi t.ex. som civilekonom

 • Har några års arbetslivserfarenhet som Controller och är således analytisk och matematisk samt van att hantera stora datamängder

 • Kan arbeta obehindrat i Excel och med fördel andra datorbaserade ekonomisystem

 • Har goda kunskaper i svenska då det förekommer i det dagliga arbetet

 • Har du tidigare erfarenhet där du arbetat med prissättning och prismarginaler ser vi det som meriterande för tjänsten

Vidare ser vi att du som söker tjänsten är en lagspelare som trivs i en dynamisk och tempofylld miljö. Du har ett stort intresse för administration, statistik och siffror samt har en förmåga att på ett pedagogiskt sätt förklara detta för andra. Du kan tänka utanför boxen och är således kreativ avseende hur Elon Group och Elons butiker bäst ska tjäna på sina artiklar.

Som person är du:

 • Ansvarstagande

 • Noggrann

 • Analytisk

 • Problemlösande

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Placering: Hammarby sjöstad i Stockholm eller Marieberg i Örebro

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Elon Groups önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Elon Group är en nordisk allians som ägs och drivs av egna företagare och handlare i Sverige, Norge, Island, Finland och Danmark. Vi har styrkan hos ett storbolag, med engagemanget från entreprenörer med lång erfarenhet av sin lokala marknad och kunder. Med över 500 butiker runtom i hela Norden finns vi tillgängliga för att hjälpa och erbjuda service där våra kunder finns. Varje butik har egna säljare, rådgivare, installatörer och montörer. Butikerna fungerar även som lokala lager nära kunden, vilket möjliggör oslagbara ledtider.

Dela detta jobb

Controller inom Price och Revenue till Elon Group

Academic Work