ekonomijobb.se

Logo

Controller - Höörs kommun

Företag Jurek Bemanning
Ort
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Controller - Höörs kommun

Ekonom / Controller sökes till Lunds kommun

Är du en ekonom/controller som motiveras av en utmanande och omväxlande roll? Är du serviceinriktad och tycker om att lösa problem tillsammans med andra? Tycker du att det är kul med siffror och ekonomi samt besitter en analytisk förmåga? Välkommen till Höörs Kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 600 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs Kommun den största arbetsgivaren. I kommunen fokuseras det på ledarskap och medarbetarskap. Det strävas efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Arbetsuppgifter

Höörs Kommun söker en ekonom/controller. Organisatoriskt är samtliga ekonomer samordnade i en ekonomifunktion tillhörande kommunledningskansliet underställt kommunstyrelsen och sitter centralt tillsammans. Tjänsten är riktad att i huvudsak arbeta tillsammans med sektorn för omsorg och social verksamhet. Vi söker dig som motiveras av en utmanande och omväxlande roll. Du kommer att ha en konsultativ roll till kommunens chefer där dina huvudsakliga ansvarsområden blir att:

Ansvara för sammanställning av budgetBokslutMånadsrapportering/prognoserEkonomisk statistikProaktivt arbeta med utveckling av      ekonomiadministrativa processer för att bidra till kommunnyttanIntern kontroll

Du kommer även vara en resurs i dialogen med cheferna ute i verksamheten i budgetprocessen, vid månadsrapporterna och vid bokslutet. Du är därmed en operativ resurs i att löpande genomföra ekonomiska analyser och utredningar samt fungerar som ett stöd till verksamhterna i redovisnings- och ekonomistyrningsfrågor.

Vem är du?

Du är civilekonom eller har minst en kandidatexamen med inriktning företagsekonomi. Du får gärna ha goda kunskaper inom redovisning och ekonomistyrning. Det är meriterande om du har arbetat med redovisning eller ekonomistyrning gärna i kommunal verksamhet, annan politiskt styrd organisation alternativt i en mindre verksamhet där du har jobbat brett med ekonomifrågor. Du har god IT-vana och framförallt goda kunskaper i excel.

Vidare är ett starkt driv och en utvecklingsvilja grundläggande förutsättningar för att lyckas i rollen. Du tycker att det är kul med siffror och ekonomi, samt du har en god analytisk förmåga. Du har en känsla för rutiner, processer och ordning och reda. Du är serviceinriktad och tycker om att lösa problem tillsammans med andra. Du är så pass trygg att du klarar en roll som är självständig och som kräver att du tar egna initiativ. Det är viktigt att du besitter ett engagemang och vill jobba för att göra nytta för samhället och medborgarna.

Du erbjuds

Som medarbetare i Höörs Kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Det sätts stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolernas gentemot kollegor. Som anställd i Höörs Kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.

I den här rekryteringen samarbetar Höörs Kommun med Jurek Rekrytering och Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Thorstensson. Epost: karin.thorstensson@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se .

Dela detta jobb

Logo
Controller - Höörs kommun

Jurek Bemanning